Başrol oyuncusu, sürüyü bırakıp toplantıya koştu

Yönetmen Derviş Zaim'in son filmi ?Devir' görücüye çıktı. Çekimlerine 2011 Ağustos ayında başlanan film, beyazperdedeki serüvenine başlamadan önce düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Normal hayatında çobanlık yapan filmin başrol oyuncularından Ali Özel, sürüsünü babasına emanet edip geldiği İstanbul'da basın toplantısına katıldı.

Beşiktaş The Plaza Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Derviş Zaim, filmin çekimlerinin uzunca bir zaman dilimi içinde gerçekleştiğini söyledi. Film için Burdur'un Kefenni İlçesi'nin Hasanpaşa Köyü'ne 4 kez gidildiğini aktaran Zaim, filmin konusunun köyde uzun süredir devam eden bir geleneği konu aldığını dile getirdi. Köyde düzenlenen geleneksel koyun şenliğinde çobanların yayladan indirdikleri koyunları bir göletten geçirme mücadelesi verdiklerini aktaran Zaim, bu yarışmanın enerjisinin kendisini filmi çekmeye ittiğini ifade etti.

Zaim, filmin daha önce yaptıkları projelerden farklı olduğunu ve ilk kez profesyonel olmayan oyuncular ve hazır olmayan senaryoyla çalıştıklarını dile getirdi. Usta yönetmen, Devir'in kendi kariyerinde çok zevk aldığı, aynı zamanda zorlandığı bir film olduğunun altını çizdi.

'BÜTÜN OYUNCULAR KÖY HALKI'

Filmin bütün oyuncularının aynı köyden olduğunu aktaran Zaim, başrol oyuncularının ikisinin sürüleriyle ilgilenmek zorunda oldukları için toplantıya katılamadıklarını, 'Ali Çoban' rolündeki Ali Özel'in ise koyunlarını babasına emanet ederek toplantıya katılabildiğini ifade etti.

Profesyonel olmayan oyuncularla çalışmanın kolay ve zor yanları olduğunu aktaran Derviş Zaim, profesyonel oyuncunun yerel halkla kimyasının uyuşmasının bu kadar kolay olmayacağını ifade etti. Zaim, yerel halkı oyuncu olarak kullanırken de onların dünyasını mümkün olduğu kadar zedelemeden, güven ilişkisi kurmaya çaba gösterdiğini dile getirdi.

Filmi çekerken kendisinin büyük zevk aldığını ve seyircinin de aynı beğeniyi göstermesini umduğunu aktaran Zaim, ?Filmin ne kadar seyirci alacağı, şu kadar gişe yapacağı gibi laflar etmek istemem. Her filmin kendi göbek bağı vardır, o bağı kendi kesecektir.? diye konuştu. Zaim, filmin ne zaman gösterime gireceğinin dağıtım firmasının yapacağı çalışmanın ardından netleşeceğini sözlerine ekledi.

'ÇOBAN ALİ Mİ, ARTİST ALİ Mİ'

Hayatını çobanlık yaparak kazandığını belirten Ali Özel, ilk defa böyle bir deneyimi olduğunu söyledi. Özel, filmde rol yapmadığını doğal yaşantısını kameralara yansıttığını kaydetti.

Kameralar karşısında heyecanlandığı görülen Ali Özel'in, ?Oyunculuk yapmaya devam etmek istiyor musunuz?? şeklindeki soruya verdiği ?Memleketten kopmayı istemiyorum, ancak ileride ne olur bilemem.? cevabı basın mensuplarını ve filmin yönetmenini güldürdü.

Filmde rol almaya başladıktan sonra arkadaşlarının ?Artist mi oluyorsun?? şeklinde şaka yaptığını ifade eden Ali Özel, bu sözlere fazla kulak asmayarak çalışmaya devam ettiğini anlattı.

Usta yönetmen, 'Devir' filminde diğer eserlerinden farklı olarak profesyonel oyuncu kadrosuyla çalışmamayı tercih etti. Zaim, yapımcılığını Marathon filmin üstlendiği filmin çekimlerinde, Hasanpaşa Köyü'nde tanıdığı çobanlara oyuncu olarak yer verdi. Devir filmi, 31. İstanbul Uluslararası Film Festivali Köprü Buluşmalar Yapım Aşaması'na katıldı. Film ayrıca 17-23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Adana Altın Koza Film Festivali'nde de yarışacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber