Vali Mevlüt Bilici, Kayseri'ye veda etti

Valiler kararnamesi ile merkeze atanan Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, "Türkiye'ye örnek olan insanların memleketinde görev yapmaktan gurur duydum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

dedi. Bilici, " Kayseri, mimarların sultanı Mimar Sinan'ın, ikisi şu anda görevde olmak üzere üç Cumhurbaşkanı'nın, tarihte iz bırakan birçok şahsiyetin ve ayrıca üstün ticari zekaları, girişimcilikleri ve hayırseverlikleri öne çıkmış bir şehir özelliğini taşıyor.? diye konuştu.

Vali Mevlüt Bilici, basın toplantısı düzenleyerek Kayseri'ye veda etti. Bilici, ilk valilik görevine 13 Aralık 2007 tarihinde Kayseri'de başladığını ifade etti. Son kararname ile merkeze alındığını belirten Bilici, 5 yıl süreyle Kayseri'de görev yaptığını dile getirerek, ?Bizler göreve başlarken bu güzel ülkenin her yerinde görev yapmak üzere sözleşme imzaladık. Kaymakam adaylığı ile başlayan memuriyet hayatımda devletin çeşitli kademelerinde görevlerde bulunmuş birisi olarak en son Kayseri Valiliği'ne atanmak benim için onur ve gurur verici bir görevdi. Kayseri, benim Vali olarak atandığım ilk şehir olması sebebiyle değişik duygular içerisinde başladığım bu görevden bugün ayrılırken de değişik duygular içerisindeyim.? şeklinde konuştu.

?Beş yıla yakın süreyle görevde bulunduğum bu şehir benim ikinci memleketim gibi oldu? diyen Bilici, Kayseri'nin çalışkan insanları, cana yakın dostlukları ile gönlünde yer ettiğini belirtti. Bilici, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Bu güzel insanlara layıkıyla hizmet edebilmenin onurunu mutluluğunu yaşadım. Kayseri'de yaptığım ziyaretlerde, her kesimin desteğini gördüm ve çok mutlu oldum. İnsanlarımızın; "Allah razı olsun, Allah milletimize devletimize zeval vermesin" sözlerini duydukça da çalışma azmimin katlanarak arttığını hissettim. Karşılıklı sevgi, saygı, uyum ve dayanışma içinde görev yapmanın gayreti içinde oldum ve memurundan en üst amirine kadar kamu görevlileri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden büyük destek gördüm. Kayseri halkının manevi desteklerini her zaman yanımda hissettim.?

Vali Bilici, Kayseri'nin temel alt yapı hizmetlerinde, eğitimde, kültürde, sağlıkta yapılan yatırımlar ve bitirilen işlerle bulunduğu bölgede örnek bir şehir konumunda olduğunu anlattı. Bu çalışmaların, devletin, hükümetin, Kayserili insanının, hayırsever vatandaşların hepsinden oluşan bir güçten kaynaklandığını vurguladı. Bilici, ?Bu güç İlin idarecisi tarafından bu işe yönelen insanların, kaynakların en etkin ve verimli bir şekilde kullanılması suretiyle zamanında iş bitirilmesi gibi bir organizeyi gerektiriyordu. Bunda benim de katkılarım olduysa ne mutlu bana. Ve Kayserili vatandaşlarımızın gönlünde en ufak yer edinebildiysem bu benim için bahtiyarlıkların en büyüğüdür.? şeklinde görüş belirtti.

Mevlüt Bilici, Kayseri'de görevde bulunduğu süre içerisinde birlikte çalıştığı mesai arkadaşları ile tüm kurum kuruluş, sivil toplum kuruluşları, sanayicilere, basın mensuplarına desteklerinden dolayı teşekkür etti. Bilici, veda konuşmasında duygulandığı dikkatlerden kaçmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber