Hanımlar bilgisayar öğreniyor

Kütahya Simav'da Belediye yaklaşık bir yıl önce maddi durumu zayıf öğrencilere internet ve bilgisayar desteği sağlamak amacıyla ilçenin değişik semtlerinde Bilgi Evleri oluşturdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okulların yaz tatiline girmesi ile Bilgi Evlerindeki yoğunluk azaldı. Bilgi Evlerindeki yoğunluk azalmasını fırsat bilen bilgisayar meraklısı ev hanımları Belediye Başkanı Kasım Karahan'dan okullar açılıncaya kadar bu bilgi evlerinden bazılarını kendileri için Bilgisayar Öğrenme Kursuna dönüştürme talebinde bulundu.

Ev hanımlarının talebini olumlu bulan Başkan Karahan maddi durumu zayıf öğrencilere internet desteği sağlamak amacıyla önceden Cumhuriyet Caddesinde bir apartmanın zemin katında açmış oldukları "Bilgi Evi"ni Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile iş birliği yaparak Bilgisayar kursuna dönüştürdü.

Sevgi Demirel'in öğretmenlik yaptığı kursa katılan 14 ev hanımı kısa sürede öğrendikleri ile şimdi usta birer bilgisayar ve internet kullanıcısı oldu.

Kursiyer Nuray Kuzu (60), "Bu kadar kısa sürede bilgisayar ve interneti öğreneceğimi ummuyordum. Şimdi çok mutluyum. Akşamları iki torunumla birlikte bilgisayar başında çok güzel vakit geçiriyoruz. Bilmediklerimizi öğreniyoruz" dedi.

Önümüzdeki günlerde sona erecek kursun ardından başarılı kursiyerlere sertifika verileceği öğrenildi. - Kütahya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber