İzmir Ayakkabıcılar Sitesi 1,4 km.'lik yol için gün sayıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne doğrudan bağlantı sağlayacak 1,4 kilometrelik ana arterin yapım çalışmalarının yarısını bitirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Söz konusu güzergâh üzerinde bulunan dereleri menfezle aşarak Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne kesintisiz ulaşım sağlayacak olan Büyükşehir Belediyesi, Sabi Deresi üzerindeki menfezin yapımını tamamladı, Piçi Deresi üzerindeki menfez çalışması ise sürüyor. Ayrıca güzergâh üzerinde yağmur suyu, elektrik ve sulama hatları yapılıyor. Önümüzdeki sonbaharın başında bitirilmesi planlanan proje kapsamında yol, kaldırım, orta refüj ve yeşil alan düzenlemesiyle yol kenarlarında sağlı sollu otopark cepleri oluşturuluyor. Aydınlatma çalışmalarının da yapılacağı yeni bağlantı yolunun, asfaltlamayla birlikte maliyeti yaklaşık 4 milyon lira.

Yeni yol, site sakinleri için büyük önem taşıyor. Ayakkabıcılar ve Kara Nakliyecileri sitelerine gelen özellikle büyük tonajlı kamyonlar ve TIR'lar, halen Aydınlar Caddesi'ni kullanarak otoyola geçiyor. Bu durum, otoyol girişinde ciddi trafik yoğunluğuna sebep oluyor. Yolun hizmete alınmasıyla arabalar, Aydınlar Caddesi'ni kullanmak zorunda kalmadan Ayakkabıcılar Sitesi'nden Kemalpaşa Caddesi'ne ve otoyola rahatlıkla girebilecek. Böylece bölgenin trafik sıkışıklığı da büyük ölçüde çözülmüş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber