'Ramazan fırsatçıları' hakkında çalışma başlatıldı

Çanakkale'de, "iftar yemeği düzenleyeceğiz" diyerek vatandaşlardan para toplamaya çalışan kimliği belirsiz kişiler hakkında çalışma başlatıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fevzipaşa Mahalle Muhtarı Ramazan Işıldak, bazı kişilerin, mahallede iftar yemeği düzenleyeceklerini söyleyerek kamu kurumları ve esnaflardan para istediklerini söyledi. Işıldak, "Bir banka müdürü beni arayarak durumu iletti. Mahallede iftar yemeği vereceklerini söyleyerek, banka müdüründen bile para istemişler. O da inanmayarak beni aramış. Bankanın güvenlik kameralarından görüntü aldık. Emniyet Müdürümüzü bizzat arayıp şikayetçi oldum" dedi.

Işıldak, daha önce de bu konunun gündeme geldiğini hatırlatarak, "Geçtiğimiz haftalarda da benzer olaylar yaşanmıştı. Fevzipaşa Mahallesi'nde iftar yemekleri de dahil, tüm hayır işleri, ancak mahalle muhtarlığı aracılığıyla yapılabilir. Mahalle halkına yardımcı olmak isteyenler, bu yardımlarını muhtarlık aracılığıyla iletebilirler. Onun dışında, üçüncü şahıslara ve dernek adı altında para isteyenlere, halkımız itibar etmesinler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber