Çocuklara kitap okuyan vali, Bartın'a veda ediyor

Bartın'da göreve başladığı 2006 yılından itibaren ilin eğitim düzeyinin artırılması adına başarılı çalışmalara imza atan Bartın Valisi İsa Küçük, veda etmeye hazırlanıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 23:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Valiler Kararnamesi ile Ankara'ya atanan Bartın Valisi İsa Küçük, 2006 yılında göreve başladığı Bartın'da, önemli izler bıraktı. Bartın'a veda etmeye hazırlanan Vali İsa Küçük'ün eğitim alanında yaptığı çalışmalar bu yıl LYS' de elde edilen başarı ile kendisini göstermiş oldu. Her gittiği okulda öğrenciler ile yakından ilgilenen, her 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde eğitim camiasına önemli mesajlar veren Vali İsa Küçük, geçen sürede eğitime önemli mesai harcadı. Vali İsa Küçük, Bartın'ın Ulus ilçesine bağlı Ulukaya köyünü ziyaret ettiği sırada, köyde oyun oynayan kız çocuğunu yanına alarak, yanında getirdiği kitaptan bazı bölümleri okumuştu. Vali İsa Küçük'ün o gün, "Okumak insanı geliştirme ve aşmanın tek yoludur. Her anne-baba çocuklarını mutlaka okutmalıdır. Kız çocuklarımız için 300 kişilik yurt yapılıyor. Çocuklarımızı mutlaka okulla ve öğretmenle kavuşturmalıyız" ifadelerini de kullanmıştı.

Bartın Valisi İsa Küçük ayrıca her eğitim dönemi başında ve bazı dönemlerde gittiği okullarda öğrenciler ile yakından ilgilenerek onlara kitaplar vermesi ile de önemli mesajlar verdi. Bartın ekonomisinin ilerlemesi, turizm ve kültür alanlarının artması adına da çalışmalar düzenledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber