TEM'DE yanan TIR'dan alevler yükseldi

Sakarya TEM Otoyolu Sapanca mevkiinde yoğurt yüklü TIR alev alev yandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre; Sakarya'nın Pamukova ilçesinde bulunan bir fabrikandan aldığı yoğurtları İstanbul'a götürmek üzere yola çıkan Lütfi Meme (50) idaresindeki 34 TU 5201 plakalı TIR, Uzunkum köyü yakınlarında alev aldı.

Yangını fark eden sürücü Meme, TIR'ı emniyet şeridine çekerek durumu polise haber verdi. Ancak yapılan ilk ihbarda araç yangının orman yangını zannedilmesi üzerine olay yerine Arazöz gönderildi. Olayın araç yangını olduğunun anlaşılması üzerine yangın yerine bu seferde Sapanca'dan İtfaiye çıkarıldı. Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri kazanın karşı şerit olan İstanbul istikametinde olması sebebiyle yangına müdahale edemedi. Bu seferde olay yerine Sakarya Büyükşehir Belediyesi Dörtyol İtfaiye Amirliği Grubuna bağlı ekipler sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin gecikmesi üzerine yangına ilk müdahale yanlışlıkla olay yerine gönderilen Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Arazöz tarafından yapıldı. İtfaiyenin bir türlü olay yerine ulaşmaması vatandaşları ve sürücüyü çileden çıkardı.

Yangına ilk müdahaleyi yapan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekip yetkilisi ?177 ihbar hattına orman yangını olarak geldi bu olay. Bizde orman yangınına geldik TIR'la karşılaştık. Arkadaşlar gelene kadar müdahale ettik? dedi.

TIR sürücüsü Meme ise ?İtfaiye geç geldi. Ülker'in Pamukova'da bulunan fabrikasından yoğurt yükledim. İstanbul'a BİM'e gidiyordum. Yangın arkadaki elektrik kablolardan çıktı sanırım. Bir 15 dakika önce gelselerdi kurtulacaktı. Arabayı yeni almıştım kurtaramadım yandım, perişan oldum ben? diye konuştu.

Olay yerine ulaşan itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışması sonrası söndürülen yangında TIR ve dorsesi kullanılmaz hale geldi.Yangın sonrası sinir krizleri geçiren sürücü Meme'ye olay yerinde ambulans'ta müdahale yapıldı.Yangın sırasında TEM Otoyolu İstanbul istikameti bir saat süre ile kapalı kaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber