727 Suriyeli Türkiye'ye sığındı

Ülkelerindeki olaylardan kaçan, 14'ü asker, 10'u yaralı toplam 727 Suriyeli Türkiye'ye sığındı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı, Bükülmez ve Kavalcık köyleri sınırına gelen, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan Suriyeliler, Türkiye'ye sığınma talebinde bulundu.

Güvenlik önlemleri altında sınırdan minibüslerle alınan Suriyeliler, Reyhanlı Hac Konaklama Tesisleri'ne getirildi.

Grupta bulunan aralarında 2 albay, 2 binbaşı, 2 yüzbaşının da olduğu 14 asker ve bu kişilerin aileleri Apaydın Kampı'na, diğer Suriyeliler Akçakale'ye gönderildi.

Suriye'nin Halep ve İdlip kentlerine bağlı köylerde çıkan çatışmalarda yaralandığı belirtilen 10 Suriyeli de Reyhanlı Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, Suriye'deki olaylarda ateşli silahla yaralanarak Türkiye'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan ve durumu ağır olan 3 Suriyeli yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hayatını kaybeden 3 Suriyelinin cenazesi Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırında akrabalarına teslim edilerek ülkelerine gönderildi.

-Suriyelilerden Türkiye'ye teşekkür-

Ülkelerindeki iç karışıklıktan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde kalan Suriye vatandaşları Türkiye'ye teşekkür için bir araya geldi.

Reyhanlı ilçesindeki Yenişehir Gölü girişinde toplanan Suriyeliler karışıklıkların yaşandığı ülkelerindeki olaylara kayıtsız kalmayan ve kendilerine kucak açan Türkiye'ye teşekkür etti.

Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriyeliler, Beşşar Esed aleyhine slogan atarak, Türkiye'ye teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber