Çorlu'da Arapça ve Osmanlıca eğitimleri başlayacak

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve toplamda 64 kişinin katıldığı Osmanlıca ve Arapça Kurslarının bu yıl da açılacağı kaydedildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 12:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilk kez geçtiğimiz yıl düzenlenen ve toplamda 64 kişinin katıldığı Osmanlıca ve Arapça Kurslarının bu yıl da açılacağı kaydedildi. Geçtiğimiz yıl Osmanlı Türkçesi alanında 2, Kır'an-ı Kerim Okuma ve Kur'an-ı Kerimi Tecvidli Okuma alanlarında birer olmak üzere toplam 4 kurs açıldığını belirten Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Armağan bu kurslara 64 kişinin katıldığını söyledi.

Eylül ayında başlayacak olan yeni dönem ile birlikte Osmanlıca ve Arapça kurslarının da yeniden başlayacağını belirten Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Armağan bu kurslara katılmak isteyenlerin Halk Eğitimi Merkezine başvurabileceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl Osmanlıca ve Arapça kurslarının dışında Mesleki Teknik Kurslar, Sosyal - Kültürel Kurslar ve Okuma Yazma Kursları olarak toplam 411 kurs açtıklarını bu kurslardan da yine toplamda 4 bin 515 kişinin sertifika aldığını belirten Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Rıdvan Armağan: "Mesleki Teknik Kurslar alanında 133 kurs açıldı bu kurslara 875'i kadın, bin 64'ü erkek olmak üzere toplam bin 939 kişi katıldı. Sosyal - Kültürel Kurslar alanında da toplam 244 kurs açıldı bu kurslara, bin 106 kadın, bin 173'de erkek olmak üzere toplam 2 bin 279 kursiyer katıldı. Ayrıca geçtiğimiz yıl okuma yazma bilmeyenlere yönelik olarak toplam 34 okuma yazma kursu açıldı. Bu kurslara da 198'i kadın, 99'u erkek 297 kişi katıldı ve bu kişilerin okur - yazar olmaları sağlandı" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber