Devlet Hastanesi Başhekimi Kafadar: Bitlis sağlıkta kendini aştı

Bitlis Devlet Hastanesi Başhekimi Tolga Kafadar, kentte sağlık alanında 4 yılda büyük dönüşüm yaşandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

60 uzman hekimle her alanda hizmet veren bir hastane durumuna geldiklerini belirten Tolga Kafadar, hastanenin fiziki koşulları ve hekim sayısındaki artışın Bitlis adına çok büyük bir şans olduğunu kaydetti.

Sağlık Bakanlığı'nın Bitlis'e çok destek olduğunu kaydeden Kafadar, "Önceki yıllarda Bitlis'te yapılmayan birçok büyük cerrahi müdahaleleri şimdi hastanede başarıyla yapılıyor. Eskiden bu hastalar çevre illere sevk ediliyordu ama şimdi biz İstanbul, Bursa, Adana, İzmir başta olmak üzere çevre illerden Muş, Van, Bingöl, Elazığ gibi ilerden de hasta alıyoruz. Bu Bitlis ve sağlık alanı için bir devrimdir." dedi.

Kafadar, "Ben genel cerrah uzmanı olarak, bizzat bu işin içindeyim. Birçok arkadaşımız da bu konuda özverili olarak gece gündüz çalışıyor. Eski yıllarda, sevk edilmek zorunda kalıp, kötü hava koşulları nedeniyle yollarda kaybettiğimiz hastalar oluyordu. Artık çevre illere sevk etmiyoruz yüzde 90 oranında yanı neredeyse yüzde yüz oranında bütün acil vakalara Bitlis'te müdahale ediyoruz ve müdahale edilen acil vakalar başta olmak üzere tüm vakalarda büyük başarılar sağlıyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber