Lara Koleji'nden teknolojiye yatırım

Özel Lara Koleji yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları çerçevesinde tüm sınıflarında akıllı tahta kullanımına başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başarıyı artıran kişisel gayretlerin yanı sıra günümüz teknolojisinin imkanlarını öğrencilerine sunan Lara Koleji bu çalışmasıyla Nevşehir'de bir ilke daha imza attı.

Lara Koleji öğrencileri akıllı tahtalar sayesinde tebeşir tozu ve mürekkep lekesi ile karşılaşmayacak. Kullanılan akıllı tahtaların en büyük özelliği anasınıfından, 8. sınıfa kadar özel bilgisayar programları sayesinde, tüm derslerin tahtanın hafızasına yüklü olması. Akıllı tahta sayesinde öğrenciler bilgiye pratik ulaşım, interaktif eğitim ve teknolojiyle küçük yaşta tanışırken, öğretmenlerde eğitimde büyük bir kolaylığa sahip olabiliyorlar. Akıllı tahtaların hafızaya alma özelliği sayesinde öğretmenler derse başlamadan önce tekrar amacıyla bir önceki dersi, bir iki kalem dokunuşu ile öğrencilerinin karşısına tekrar getirebiliyorlar.

Okul Müdürü Ulaş İnönü, Fatih projesinin eğitime yapacağı katkıların konuşulduğu şu günlerde Lara Koleji olarak akıllı tahta kullanımına başladıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Öğrenciler arasında en sık rastlanan problemlerin başında dikkat eksikliği ve konuya dikkatini toplayamama gelir. Bir sinema filmini 90 dakika izleyen öğrenci 40 dakikalık derste sıkılır. Derslerimizde artık sadece bir öğretmenin sesi yok tüm sesler ve görsel ögeler var. Derslerimiz daha anlaşılır ve zevkli bir şekilde işlenecektir." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber