Avrupa'nın en büyük AMATEM'i Gaziantep'te kuruluyor

Avrupa'nın en büyük Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM), Gaziantep'e kuruluyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ağustos 2012 22:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep'te bulunan

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden AMATEM'de incelemelerde bulundu.

Bakan Şahin, Avrupa ülkelerinden birçok mühendis ve bilim adamlarının Gaziantep'e gelerek AMATEM hakkında bilgi aldığını söyledi.

AMATEM'in tamamlanması durumunda Gaziantep'e ve yöre halkına önemli katkısının olacağını ifade eden Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile hayırsever işadamı Ahmet Şireci tarafından yapımı devam eden merkezin, Gaziantep'in yanı sıra bölgedeki insanların da burada tedavi olabileceklerini söyledi.

AMATEM ile Oya Bahadır Yüksel Gençlik Merkezi ve Münir Onat Gençlik Merkezi'ni de ziyaret eden Şahin, burada çocukların yaptıkları el işlerini çok beğendi. Çocuklar ile yakından ilgilenen Şahin, bu çocukların hayat kazandırılması için herkese görev düştüğünü belirtti.

Bu merkezde bütün tedavilerin altyapısının bulunduğunu ifade eden Şahin, "O altyapıya uygun bir sistem kurulacak. Oluşan sisteme de uzmanlar entegre edilecek. Allah'ın izniyle Türkiye'nin değil bölgenin değil belki de dünyanın en önemli merkezini burada kuruyoruz. Mali olarak da çok ciddi bir külfeti olan bir çalışma bu. Bölgemiz göç alan bir bölge olduğu için risk faktörü gerçekten çok yüksek. Ben mahalleleri geziyorum. Hiç tahmin etmediğim şekilde aileler, anneler geliyor. Bu durumda çocukların şikâyetçi oluyorlar ve tedavi ettirmek istiyorlar. Bu merkez faaliyete geçtiği zaman bizim hiçbir şeye ihtiyacımız kalmıyor." değerlendirmesini yaptı.

Şahin ile AMATEM merkezini gezen heyete buradaki çocuklar bir sürpriz hazırladı. Rehabilite olan çocuklar Şahin'e gitar çalıp şarkı söyledi. Çocuklar, eski alışkanlıklarından kurtulduklarını ifade etti.

58 YATAKTAN OLUŞUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, alkol ve uyuşturucu maddelerden kurtulmak için birçok kişinin bu merkeze başvurduğunu vurgulayarak, merkezin 17 bin metrekare alan üzerinde 58 yatak ve 72 odadan oluştuğunu belirtti.

Böyle bir merkezi şehir merkezinde bir yere yapmanın uygun olmayacağını ve bu nedenle Beylerbeyi mevkiinde yapmaya karar verdiklerini vurgulayan Güzelbey, AMATEM merkezinin kapasitesi ve yer alacak üniteler hakkında bilgiler verdi.

Güzelbey, "58 hasta kapasitesine sahip olması planlanan bu merkezde tedavi görecek hastaların adaptasyonlarını kolaylaştırmak amacı ile mekanı tek katlı olarak planladık. Merkezde, çift yataklı 19 oda, 10 yataklı detoks odası ve 10 yataklı yoğun bakım ünitesi yer alacak. Hayırsever iş adamımız Ahmet Şireci'nin katkıları ile Gaziantep'in çok önemli bir sorununa parmak basacak bu merkezi şehrimize ve ülkemize kazandırmış olacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber