SHÇEK, yaşlı anne babasına bakana para verecek...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çocuklara maaş!

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, şehir hayatıyla birlikte çekirdek aileye geçiş sebebiyle huzurevlerinin yükünün artığını ve kapasitesinin dolması üzerine anne-babaya bakmayı özendirici politikalar uygulanacağını söyledi. Genel Müdür Barış, Anadolu'da aileden en az bir çocuğun, anne-babasının yanında kalarak onlarla hayatını sürdürmesi geleneğinin, zaman içinde değişmeye başladığını söyledi.

Aile yapısı korunacak

Çocukları tarafından sahip çıkılmadığı için ortada kalan anne-babaların, çözülmesi gereken toplumsal bir problem olarak karşılarına çıktığını anlatan Barış, bu durumun da ülke ekonomisine maddi ve manevi ciddi bir yük getirdiğini vurguladı. Hayatlarının sonbaharındaki yaşlılar için huzurevlerinin, yakınlarının yanında kalmalarının yerini tutamayacağını ifade eden Barış, ?Yaşlılara, çocukları tarafından sahip çıkılmaması, toplumdaki sosyal bağların da zayıfladığını gösteren bir işaret olması açısından önemlidir? dedi. Sosyal yapının çekirdeğini oluşturan Türk aile yapısının korunmasına büyük önem veren hükümetin, yaşlıların huzurevlerine mahkum edilmemesi konusuna da büyük bir duyarlılık gösterdiğini ifade eden Barış, ?Hükümet, bu problemin çözümü için kurumumuza kesin talimat verdi. ?Ölsün de kurtulayım' diye düşünen bireyler yerine, Türk aile yapısına uygun davranan evlatlar yetiştirmek için, anaya babaya bakmayı özendirici politikalar uygulayacağız. Öncelikle ailelere, kendilerinin yardımına muhtaç olan büyüklerine sahip çıkmaları için, uzmanlarca psikolojik telkinlerde bulunulacak. Onlara bu davranışlarının sosyal, psikolojik ve manevi boyutları hakkında bilgi verilecek. Ayrıca yaşlı anne ve babasının bakımını üstlenen kişilere maddi destek sağlamayı da planlıyoruz. Hedefimiz, bu önemli toplumsal problemi aile içinde çözmektir? dedi.

Proje başarıya ulaşacak

Kuruma bağlı ülke genelinde 64 huzurevi ve rehabilitasyon merkezi bulunduğunu belirten Barış, ?Kısa süre içinde hayata geçirmeye hazırlandığımız projelerimizin başarıya ulaşması, SHÇEK'in yükünü de önemli ölçüde hafifletecek. Böylece kurum olarak kimsesiz çocuklar ve engellilere daha fazla zaman ayırmış olacağız? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber