Devletin binasını liseye değil de dershaneye verdiler

Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÇOCUKLARIN okul ve derslik eksikliği yüzünden yeterli eğitim alamadığı Türkiye'de koskoca bir okul binası, okulu isteyen lise yerine, bir bir dershaneye tahsis edildi. Yoz-I gafın Sankaya Ücesi'nde mülkiyeti Hazine'ye, kullanım hakkı ise Milli Eğitim Bakanlığı'na ait arsa üzerindeki okul binasının kullanımını alan Karizma Özel eğitim Yayın Turizm İç ve Dış Ticaret AŞ isimli şirketin, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Maltepe Dershanele-ri'nin Yozgat'taki kurucusu olduğu belirlendi.

Binanın kullanımını sekiz yıl süreyle alan Karizma A.Ş'ye binada istediğini yapma hakkıyla verilirken açılacak kursa kaydolmak isteyen imam-hatip öğrencilerine de yüz-I de 50 indirim yapılacağı ortaya çıktı.

BAKANLIK ONAYLADI
Yozgat Valisi ve Milli Eğitim Müsteşarı başta gelmek üzere üst düzey bürokratların imzalarını taşıyan belgelere göre, kız ve erkek öğrenciler için iki ayrı binada eğitim-öğretim yaptıran Sankaya İmam Hatip Lisesi, iki yıl önce ilçe eski milli eğitim müdürü tarafından tek çati altında birleştirildi. Boş kalan üç katlı ve on derslikli kız okulu binasını, derslik sıkıntısı çeken düz lise istedi. Düz liseye verilmeyen lisenin yurt yapılması düşünülürken, Karizma Özel Eğitim Yayın Turizm İç ve Dış Ticaret AŞ. isimli şirket devreye girerek, binaya talip oldu.

Bina, taraflar arasında imzalanan ve Milli Eğitim Bakan-hğı'nca onaylanan protokol ile "yap-işlet-devret" mo deliyle şirkete verildi. Milli Eğitim Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Ayçan, Yozgat Valisi Gökhan Sezer, Yozgat İl Muti Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ile Karizma AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suat Yazan tarafından 5 Nisan 2005 tarihinde imzalanan protokolün onayı da jet hızıyla çıktı.

UYGUN GÖRÜLDÜ
Protokolde taraf olarak imzası bulunan Din Öğretimi Genel Müdürü Ayçan, Bakanlık makamına 13 Nisan 2005 tarihli yazıda binanın Sarıkaya İmam Hatip Lisesi ile Karizma AŞ'nin 8 yıl süreyle geçici olarak ortak kullanımı için Yozgat Vah'si, Bakanlık adına İl Milli Eğitim Müdürü ve şirket adına yönetim kurulu başkan yardımcısı tarafından imzalanan protokof şartlarının Genel Müdürlü-ğü'nce uygun görüldüğünü bildirdi. Yazı hemen onaylandı. Müsteşar yardımcısı Mehmet Temel'in, "Uygun görüşle arz ettiği" protokol, Müsteşar Necat Birinci'nin, "Bakan adına" olur vermesiyle kabul edildi.

Onayın ardından, okul, İmam-Hatip Lisesi Müdürü, üç müdür yardımcısı ve bir memur ile şirket temsilcisi arasında imzalanan "bina teslim tutanağı" ile 10 Mayıs 2005'te şirkete teslim edildi.

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber