Edirne'nin yeni valisi Hasan Duruer göreve başladı

Son valiler kararnamesi ile Edirne'ye atanan Vali Hasan Duruer görevine başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet kapısının herkese açık olması gerektiğini söyleyen Vali Duruer, "Az konuşup çok iş yapmayı tercih edeceğiz. Çalışanın ve hizmet edenin devamlı arkasında olacağım. Hizmette kimsenin düşüncesine, ırkına, mezhebine göre hareket etmeyeceğiz.? dedi.

Vali Duruer için Edirne Valiliği önünde karşılama töreni yapıldı. Törene, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, vali yardımcıları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri hazır bulundu. Saat 09.00 sıralarında valiliğe giriş yapan valiyi, Belediye Başkanı Sedefçi ve Vali Yardımcısı Nedim Irmak, makam aracı önünde karşıladı. Emniyet tören mangasını selamlayan Edirne'nin yeni valisi, kendisini karşılamaya gelenlerle bir bir tokalaşarak tanıştı.

Duruer, karşılamanın ardından Rüstempaşa Kervansarayı'na geçerek burada bir konuşma yaptı.

Edirne'nin, Osmanlı mirasını ve Cumhuriyet değerini taşıyan Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu belirten Vali Duruer, şehrin önemine ve sahip olduğu zenginliklere vurgu yaptı. Edirne'nin tarihi, kültürel, eğitim ve çevre konusundaki durumuna değinen Duruer, bu alanlarda yapacakları çalışmaları başlıklar halinde özetledi.

Çalışma prensibi ile ilgili bilgi veren Duruer, ?Benim toplantılarım çok fazla uzun sürmez. Genellikle toplantıları kısa yaparım. Çünkü çok konuşanın, çok laf yapanın Türkiye'de iş yapmadığını en iyi bilenlerden bir tanesiyim.? diye konuştu.

Devlet kapısının herkese açık olması gerektiğini söyleyen Vali Duruer, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Devlet kapısının herkese açık olması lazım. İşlerin, zamanında ve kısa sürede bitirilmesi, verilen, talimatların zamanında yerine getirilmesi, takip edilmesi en önemli görevlerimizden bir tanesi olacak. Şikayetleri mümkün olduğu kadar asgariye indireceğiz. Az konuşup çok iş yapmayı tercih edeceğiz. Çalışanın ve hizmet edenin devamlı arkasında olacağım. Hizmette kimsenin düşüncesine, ırkına, mezhebine göre hareket etmeyeceğiz.?

Ayrıca, zaman konusundaki hassasiyetini dile getiren Hasan Duruer, ?Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız. İsraftan kaçınacağız. Her konuda zamana riayet edeceğiz. Zaman, insana verilmiş en değerli varlıktır. Zamanı değerlendirmeyen insanlar medeni olamazlar. Toplantılar zamanında başlayacak zamanında bitecek. Kimseyi beklemeyeceğiz. Hep birlikte el birliği, gönül birliği ile Edirne'yi daha iyi yerlere taşımak için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Allah, bu konuda yar ve yardımcımız olsun.? açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber