MEB, Rusça eğitimin kapsamını genişletiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ağustos 2005 18:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin turizm sektöründe Rus turist sayısının hızla artması, Milli Eğitim Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, özellikle Rus turistlerin yoğunlukla ziyaret ettiği ve tatillerini geçirdiği illerde bulunan meslek okullarına Rusça öğretimine başlanılması kararını aldı.

Türkiye'ye gelen turist sayısındaki en önemli payı oluşturan Rusya Federasyonu için turistlerin dil problemlerini karşılamak için Milli Eğitim Bakanlığı, Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne bağlı olarak 2005-2006 öğretim yılından itibaren Rusça eğitim verilmesini planladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin 2004 yılında Avrupa turizminde en hızlı gelişmeyi kaydettiği belirtilerek, 2004 yılına ait turizm sektöründeki istatistiki rakamlara dikkat çekildi.

2004 yılı Devlet İstatistik Enstitüsü (DİE) verilerine göre Türkiye'ye gelen turist oranında Almanya'nın yüzde 22.74 ile birinci, Rusya'nın da yüzde 9.16 ile ikinci olduğunu hatırlatılan açıklamada, "Turizm sektöründe Rusya'nın payı her geçen yıl artmaktadır. Son 5 yılda yüzde 400 artış gösteren Rus turist sayısı, bugüne kadar Türkiye turizminde önemsiz bir pazar olarak görülen Rusya'yı ana pazarlara sokmuştur. Bu yıl yüzde 35 artması beklenen Rus turist sayısının 2010 yılında da 5 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bu gelişmeler doğrultusunda Rus turistlere hizmet vermek üzere Rus dilini bilen, nitelikli turizm elemanına ihtiyacın arttığını gözlemleyen bakanlık, Turizm sektöründe istihdam edilecek, yabancı dil bilen, nitelikli turizm elemanlarının ağırlıklı olarak Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nde yetiştirmek için kolları sıvadı. Buna göre Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nde İngilizce ve Almanca dil öğreniminin yanı sıra Rus turistlerin en fazla geldikleri Samsun, Erzurum, Aydın ve Adana illerinde faaliyet gösteren Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri'nde 2005-2006 öğretim yılından itibaren Rusça dil öğretimine başlanılacak. MEB'den yapılan açıklamada ayrıca, söz konusu illerdeki meslek okullarında Rusça dil öğretiminin yapılacağı birer şubeden oluşan 30'ar kişilik sınıf oluşturulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber