Gönüllü hekimler Kur'an kursu öğrencilerini sağlık taramasından geçirdi

Malatya Sağlıkçılar Derneği(SADER) üyesi gönüllü hekimler, Din Eğitimcileri Derneği ile birlikte Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilerini genel sağlık taramasından geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrencileri tepeden tırnağa muayene eden kontrol eden hekimler sağlık problemleri yaşayanlara ilaç, göz sorunu olanlara gözlük dağıttı.

SADER Başkanı Dr. Necmettin Gürbüz, Güneydoğu Uluslararası Sağlık Federasyonu (GUSAF) bünyesinde aktif olarak çalışan derneklerinin insani yardım amaçlı sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. 11 ayın sultanı Ramazan ayında Kur'anı Kerim öğrenmeye çalışan çocuklara sağlık hizmeti sunmanın manevi hazzını yaşadıklarını anlatan Gürbüz, ?Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu bilen arkadaşlarımız benzer çalışmaları Afrika ülkelerinde de yaptılar. Dernek olarak bu tür sosyal sorumluluk projelerini sık sık gerçekleştiriyoruz." dedi.

Sağlık taramasına gönüllü olarak katılan doktorlar Müslüm Turan Aydın, Cihat Dağlı, Fatih Kazancı, Tahsin Özdemir'in büyük bir özveri gösterdiğinin altını çizen Gürbüz, ?4 farklı kurstaki tüm öğrenciler muayene edilerek gerekli olan tetkikler yapıldı. Hastalık şüphesi görülen öğrenciler toplu olarak üst basamak sağlık birimlerine yönlendirilerek ayrıntılı muayeneden geçirildi. Öğrencilerin büyük çoğunluğunda göz rahatsızlığı olduğu tespit edildi. Göz Doktoru Mehmet Taş tarafından gözleri muayene edilen öğrencilerin göz tedavileri yapıldı ve gözlük ihtiyacı olanların gözlükleri alındı.? şeklinde bilgi verdi. Din Eğitimcileri Derneği Başkanı Tahsin Özerdal da Ramazan ayında yapılan bu çalışmada emeği geçen hekimlere teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber