Başsavcı bile hak derdinde

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nazif KARAMAN - Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül'ün yaya geçidinde ezildiği anların kamera görüntüleri ışığında tutuksuz yargılanan şoför için yeniden tutuklama istend

İstanbul Bakırköy'deki bir yaya geçidinde minibüs tarafından ezilen Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül'ün yaşadığı dehşet dolu anların kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde minibüsün kontrolsüz biçimde viraja girip, geçidin tam ortasındaki başsavcıya çarptığı görülüyor. İki kez tutuklama talebi geri çevrilen minibüs şoförü için, yeni görüntüler ışığında olası kasıt iddiasıyla bir kez daha tutuklanma talebinde bulunuldu. Kazada Başsavcı Adagül'ün bacakları ve kaburgaları kırılmıştı.

ÇARPTIĞINI FARK ETMEDİ

Üsküdar Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül, 5 Ağustos pazar günü Bahçelievler'de evinden yürüyerek Bakırköy'deki berberine gelmiş, traş olduktan sonra da evine doğru yola çıkmıştı. Birkaç metre yürüyen Başsavcı Adagül, Town Center önündeki viraja geldi. Yaya geçidini kullanarak karşıya geçiyordu. Ancak tam geçidin ortasına geldiğinde Ebubekir Seven idaresindeki 34 M 1232 plakalı minibüs başsavcıya hızla çarptı. Yayaya çarptığını fark etmeyen sürücü, ancak bağrış çağırışları duyduktan sonra durdu. Basşavcı Adagül, kaza anından sonra kendi çabası ile sürünerek yolun kenarına çıkmaya çalıştı. Çevreden toplananlar ambulans çağırdı ve Adagül önce Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne oradan da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yapılan tetkiklerde 62 yaşındaki Adagül'ün iki bacağında kaval kemiklerinin ve 4 kaburgasının kırıldığı belirlendi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde tedavisi devam eden Adagül'ün bacağındaki parçalı kırıkların iyileşmesinin 6 ayı bulabileceği belirtildi.

'OLASI KAST' SUÇLAMASI

Yaya geçidinde Başsavcı Adagül'e hızla çarpan minibüs şoförü Ebubekir Seven kazanın ardından serbest kaldı. Soruşturmayı yürüten Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Alaattin Artçı, şoför Ebubekir Seven'i 2 kez "bilinçli taksir" suçundan tutuklamaya sevk etse de Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi bu talepleri reddetti. Fakat olayın yaşandığı noktada bulunan bir işyerine ait kamera görüntülerinin sonradan bulunduğu öğrenildi. Görüntülerde şoförün yaya geçidine hızlı girdiğinin ve sağa sola bakmadığının tespit edilmesi üzerine bu kez "olası kast" suçlaması ile yeni bir tutuklama talebinde bulunuldu. Dosyaya ayrıca başsavcının ağır yaralandığı ve hayati tehlikesinin dâhi bulunduğu yönünde bir heyet raporu da eklendiği öğrenildi. Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi şimdi bu talebi karara bağlayacak. Başsavcı Mustafa Adagül'ün avukat oğlu Orhan Adagül şoförden davacı olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber