Edirne'nin meşhur badem ezmesi bayramda ağızları tatlandıracak

Edirne'nin geleneksel tatlılarından biri olan 'badem ezmesi' bayramda ağızları tatlandıracak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 12:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmanlı döneminde saraylarda tüketilen meşhur badem ezmesi günümüzde de ilgi görmeye devam ediyor. Tamamen doğal olan ve herhangi bir katkı maddesi içermeyen meşhur badem ezmesinin üretimi sürüyor. İmalattan sonra raflarda yerini alan badem ezmesi şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor.

Şehre gelen turistler, tarihi ve kültürel mekânları gezip tava ciğeri yiyor. Gezi programını tamamlayan misafirler, Edirne'nin asırlık tatlısı badem ezmesini alarak şehirden ayrılıyor. Badem ezmesini tadanlar başkalarına da tavsiye ederek tatlının tanıtımına katkı sağlıyor.

Badem ezmesi imalatçılarından Arslanzâde Şekerleme'nin sahibi Arif Meriç, yılın her döneminde olduğu gibi bayramda da milletin ağzını tatlandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Bayramlarda tatlıların çok tüketildiğine dikkat çeken Meriç, bunlardan en hafifinin badem ezmesi olduğunu kaydetti.

Badem ezmesinin tarihten gelen bir tat olduğuna dikkat çeken Meriç, yapılan tanıtımla birlikte ezmeye olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Yurt içi ve yurt dışından müşterilerinin bulunduğunu anlatan Meriç, gelen siparişleri yetiştirmek için imalathanesinde üretim çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber