İMMİB, dış ticaret uzmanı yetiştirecek

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birlikleri (İMMİB), Türkiye'nin ihracata dayalı büyüme hedeflerine uygun olarak dış ticaret uzmanı yetiştirecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birlik, eğitimlerde Kadir Has Üniversitesi'nden yararlanacak.

İMMİB Koordinatör Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu ile Kadir Has üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın tarafından parafe edilen protokolle başlayan ?Dış Ticaret Uzmanlığı Sertifika Programı' 11 haftayı kapsayacak. Firmaların malikleri ve yöneticileri için planlanan program, dış ticarete ilgi duyan kesimlere açık olacak.

?YENİ İHRACATÇILAR YETİŞTİRECEĞİZ?

Eylül ayında başlayacak program ile ilgili bir açıklama yapan İMMİB Koordinatör Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, ekonomik bunalıma bağlı olarak rekabetin ve ihracatın da giderek güçleştiğini ifade etti. Firmaların rekabette elini güçlendirmek için eğitim programı hayata geçirdiklerini kaydeden Ebiçlioğlu, ?Bugüne kadar hiç ihracat yapmamış ancak yapmayı arzu eden firmaların faydalanabileceği programdan ayrıca dış ticaret kariyerine başlayan ya da ticaret hayatında kariyer değişikliği hedefleyen profesyoneller de faydalanabilecek.? dedi.

Katılımcıların mal ticareti ile ilgili bilgi edinmelerine imkân tanıyan eğitimler, ayrıca uluslararası satış ve fiyatlandırmaya ait kavramları öğretecek. Programa katılanlara ihracat yaparken finansman olanaklarını ve devlet yardımlarını etkin kullanma, ihracat için plan, proje üretip teknolojiden de faydalanarak dış ticaret yapma konularında eğitim verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber