Şehit polis memuru Doğan, ağıtlarla Güroymak'a uğurlandı

Depremzedelere yardım etmek amacıyla gönüllü olarak Van'a gelen ve terör örgütünün düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğan(30) Van'da düzenlenen törenin ardından memleketi Bitlis'in Güroymak ilçesine gönderildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doğan'ın yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak terör örgütüne lanet yağdırdı.

Van'ın Edremit ilçesinde depremzedeler için oluşturulan konteyner kentin güvenliğini sağladığı esnada teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Abdurrahman Doğan için Van Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi. Törene katılan şehidin annesi Züleyha Doğan, Kürtçe ağıtlar yaktı, şehidin babası Sabri Doğan ise terörü lanetledi, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Törende konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, "Doğan'ın kalleşçe düzenlenen bir saldırı sonucu şehit olduğunu" söyledi.

Vali Karaloğlu, bayramın coşkusunu yaşamak isterken acı bir olayla sarsıldıklarını belirterek, terör örgütünün, fitne tohumlarını saçarak ülkenin birliğine, dirliğine, kardeşliğine kastettiğini ve huzuru bozmak istediğini vurguladı. Türkiye'de yaşayan halkların, ortak kültürü, değerleri, gelenekleri, inançları ve birlikte yaşama iradesi ile terörün fitnesini boşa çıkaracağını ifade eden Vali Karaloğlu, şunları söyledi: ?Bu uluslararası fitne odakları aynı oyuna başvurdular, yine aynı maşayı kullanmaya başladılar. Onun için Ramazan ayında tanımadan, bayram bilmeden olayları tırmandırıyor, saldırılarına devam ediyorlar. Hem uluslararası fitne odakları hem de terör örgütü şunu iyi bilsin ki bu millet, bu kirli oyun karşısında asla ve asla diz çökmeyecektir. Hem terör örgütü hem onu maşa olarak kullanan fitne örgütleri terörle hiçbir yere varamayacaklardır.?

Şehit polis memuru Doğan'ın Bitlisli ve Güroymaklı (Norşinli) olduğunu hatırlatan Karaloğlu, Doğan'ın, depremzede kardeşlerine yardımcı olmak için gönüllü olarak Van'a geldiğini kaydetti.

Van Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duanın ardından şehidin cenazesi karayoluyla Bitlis'in Güroymak ilçesine bağlı Değirmen köyüne gönderildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber