Ramazan Bayramı arifesinde mezarlıklar doldu taştı

Ramazan Bayramı arifesi nedeniyle mezarlıklar doldu taştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 15:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Andızlı ve Uncalı mezarlıklarına gelerek yakınlarının kabirlerini ziyaret eden Antalyalılar şehitlikleri de unutmadı. Mezarlıkta Yasin-i Şerifler okundu, dualar edildi ve mezarlar suladı.

Her bayram arifesinde olduğu gibi bu bayram da mezarlıklar, yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlarla dolup taştı. Antalya Uncalı Mezarlığı Şehitliği'de unutulmadı. Şehitlik'te dualar hoca eşliğinde Kuran-ı Kerim okundu.

Mezarlıklara araç girişi yasak olurken, ziyarete gelen vatandaşlar araçlarını park etmekte zorluk çekti. Sabah saatlerinde başlayan ve ebediyete uğurladıkları yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar Yasin-i Şerif ve dualar okudu.

Arife günü gelip yakınlarına dua ettiklerini söyleyen Yusuf Dağlar, "İşte en azından senede iki kere dini bayram var. Bayramdan önce gelip herkesin geçmişlerine dua ederek mekanlarının cennet olmasını diliyoruz. Yarında bayram olacak büyüklerimize bayrama gideceğiz. Büyükleri ziyaret edip küçükleri bekleyeceğiz. Herkes mutlu olsun herkes neşeli olsun. Burada annem, babam ve yakınlarım var vakti gelen gitti." şeklinde konuştu.

Babasının mezarına ziyarete gelerek onunla bayramlaşmak istediğini belirten Ercan Avcı ise mezara gelirken bir mersin fidanı getirdiğini ve onu dikeceğini söyledi. Babasının yaşadığı günler ve beraber geçirdikleri zamanları hatırladığını aktaran Avcı, "Hala daha o içimizde yaşıyor. Biz de bu inançla yaşamımızı sürdürüyoruz. Ölen insanlar asla unutulmuyor. Eskiler hep düşünülüyor." diye konuştu.

Öte yandan Antalya Büyükşehir Belediyesi Uncalı Mezarlığı'nda, mezar ziyaretine gelen hasta ve yaşlı vatandaşlar için araba tahsis etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber