Bankamatikten 40 bin TL çaldılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir bankaya ait ATM'ye para yüklemesi yapan görevlileri patlak lastik numarasıyla oyalayan 3 kişi, 40 bin TL'yi alıp kayıplara karıştı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ağustos 2012 17:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

3 kişinin gerçekleştirdiği soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Fethiye'de 10 gün bir bankanın Fethiye merkez şubesinde görevli memur İbrahim G.(26) ve güvenlik görevlisi Murat G.(30), yanlarına aldıkları 80 bin TL ile Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde bulunan ATM'ye geldi. 06 BT 6341 plakalı otomobili otoparka park eden görevliler 40 bin TL'yi bankamatiğe yükledi. Bu sırada görevlileri takip eden 3 kişi de planlarını uygulamaya koydu. Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen görüntülere göre; bankaya ait aracın tekerlerini patlatan 3 kişi görevlilerin araca dönmesini beklemeye başladı.

Çantada kalan 40 bin TL ile birlikte otoparka dönen banka görevlileri park halindeki otomobilin sol ön lastiğinin patlak olduğunu gördü. Bunun üzerine para dolu çantayı otomobilin sağ arka koltuğuna koyan görevliler, patlak lastiği, bagajda bulunan yedek lastikle değiştirmek için otomobilin ön kısmına geldi. Bu arada 3 kişiden biri otoparktaki görevliyi oyalarken bir diğeri çevre gözetlemesi yaptı. Banka görevlilerinin lastik değiştirme işlemine yoğunlaştığı sırada aracın sağ arka kapısını açan üçüncü zanlı ise para dolu çantayı aldıktan sonra koşarak olay yerinden uzaklaştı.

Soygunun fark edilmesinin ardından bölgeye gelen Fethiye Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kamera görüntülerinden faydalanarak eşgali belirlenen 3 kişinin peşine düştü. Aradan 10 gün geçmesine rağmen zanlılar henüz yakalanamadı. Arama çalışmalarının çok yönlü olarak devam ettiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber