Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinde aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzey kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, doğu bölgeler ile zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Ülkemizin kuzeyinde görülecek yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Sinop, Ordu, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, heyelan vb.)tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu, İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, kuzeyi parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun ve Tokat çevrelerinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğusu parçalı bulutlu, Kars, Ardahan, Erzincan ve Erzurum çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Pazar

Pazartesi

Salı

Çarşamba

Perşembe

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber