Okula bomba güvenlik kameralarında/ Video

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 19 Ağustos 2012 16:31, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK terör örgütü yandaşlarının bir okula bombalı saldırı yaptıkları an güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Saldırganların yakalanması için operasyon yapan Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri belirlenen adreslere şok baskınlar yaptı. Kar maskeli operasyon timlerince uykuda basılan okul bombacılarının da aralarında bulunduğu saldırganlar kaçmaya fırsat bulamadan kıskıvrak yakalandı.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi şehir merkezinde olay çıkartıp, molotof, havai fişek ve bombalı saldırıların yanı sına silahlı eylemlerde bulundukları belirtilen 15 kişi gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerden yaşları 18'den küçük olan 8 zanlının da aralarında bulunduğu 14 kişi, tutuklanıp cezaevine gönderildi, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

OKULA BOMBALI SALDIRI

Yüksekova'da 17 ayrı eylem yaptıkları tespit edilen şüphelilerden ikisinin 6 Ağustos 2012'de ilçe merkezindeki bir ilköğretim okuluna bombalı saldırıda bulunurken güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendikleri ortaya çıktı. Görüntülere göre yüzleri maskeli iki saldırgan, hava karardıktan sonra okulun bahçesine geliyorlar. Saldırganlardan biri gözcülük yaparken diğeri elindeki bombanın fitilini ateşleyip 2 metre yüksekliğindeki duvarın üzerinden okulun girişine atıyor.

BOMBA PATLAMAYINCA TABANCA İLE SALDIRIYORLAR

Saldırganların fitilini ateşleyip attıkları bomba yere düşmesine rağmen patlamıyor. Saldırganlar ise patlamayan bombayı alıp kaçarken bu kez tabancaya sarılıp okulu kurşun yağmuruna tutuyorlar.

UYKUDA YAKALANDILAR

Okula bombalı saldırı eylemi ile birlikte 17 ayrı suça karıştıkları tespit edilen 15 saldırganı yakalamak için Yüksekova Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekpleri ile kar maskeli Özel Harekat Timleri, belirlenen adreslere sabaha karşı eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonda Yüksekova sokaklarını savaş alanına çeviren 8'i 18 yaşından küçük 15 saldırgan gözaltına alındı. Zanlılardan 14'ü, tutuklanıp cezaevine gönderildi, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber