38 Yaşında eşinin tayinin çıktığı kentteki üniversiteyi kazandı

Osman Akça - Fethiye'de yaşayan 38 yaşındaki dalgıç eğitmeni Mehmet Zengin, bir kamu kurumunda çalışan eşinin tayininin Denizli'ye çıkmasının ardından girdiği üniversite sınavında, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'de dalgıç eğitmenliği yapan evli ve 2 çocuk babası Mehmet Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1993 yılında Anadolu Ticaret Lisesi'nden mezun olduğunu, aynı yıl girdiği üniversite sınavında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nü kazandığını söyledi.

Ancak maddi sorunlar nedeniyle devam edemeyip üniversite eğitimini bıraktığını bildiren Zengin, okulu bıraktıktan sonra önce otellerde çalıştığını, sonra dalış sporuna başladığını, zamanla bunu meslek haline getirdiğini anlattı.

Daha sonra eşi Tuğba Zengin (37) ile evlendiğini belirten Mehmet Zengin, 2010 yılında eşinin tayininin Denizli'ye çıktığını kaydetti.

Eşinin tayin olmasının ardından ayrı kaldıklarını dile getiren Zengin,

"Üniversite içimde ukde kalmıştı. Tamamlayamadığım, eksik kalan bir şeydi benim için. Eşim de üniversiteye gitmemi çok istiyordu. Eşim de tayin olunca beraber sınava girmeme karar verdik. Bu yıl hazırlanarak sınava girdim. Açıklanan sonuçlara göre 425 puan alarak ilk tercihim olan Pamukkale Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü'nü kazandım" dedi.

Toplam 3 tercih yaptığını, diğer tercihlerinin de Pamukkale Üniversitesi'ndeki bölümler olduğunu ifade eden Zengin, kazandığı için eşinin kendisinden daha çok mutlu olduğunu, şimdiki hedefinin en kısa zamanda üniversiteyi bitirip diplomayı almak olduğunu söyledi.

Sınava eşi için girdiğini vurgulayan Mehmet Zengin, "Eşimin tayin olmasının ardından ayrı yaşamak zorunda kalıyordum. Şimdi yeniden aynı kentte yaşayabileceğiz. Denizli'de aynı zamanda dalış eğitmenliği ile ilgili bir iş de buldum" diye konuştu.

Mehmet Zengin, 17 Ağustos'un doğum günü olduğunu, üniversiteyi kazandığını aynı tarihte öğrenmesinin kendisi için ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - Muğla

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber