Fındık ihracatçıları, tüccarlara tehdit mesajı attı mı?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt, bazı büyük fındık ihracatçılarının tüccarlara "Fındık alımlarını 3.80 ila 4 TL'den alınız.

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 22:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu fiyatın üzerindeki alımlarınıza kesinlikle karışmayız" diye talimat verdiklerini üzüntüyle öğrendiklerini belirterek, "Bu hareket, fındık üreticisine yapılmış en büyük ihanettir. Buradan suç duyurusunda bulunuyor, hükümeti derhal göreve davet ediyoruz" dedi.

MHP Ordu İl Başkanı Cemal Enginyurt bayramlaşma ziyaretlerini ilçelerde sürdürdü. Bayramın birinci gününü partide geçiren Enginyurt, ikinci gün Perşembe, Ünye ve Fatsa ilçelerinde bayramlaşma ziyaretlerinde bulunarak partilileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Enginyurt'a ziyaretlerinde MHP Ordu Merkez İlçe Başkanı Halil Kalpaklıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.

Bayramlaşma münasebetiyle ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelen Enginyurt'a fındık üreticileri tarafından en çok sorulan soru, fındık oldu. Bazı fındık ihracatçılarının bayram nedeniyle kendilerine bağlı olan tüccar ve manavlara çektikleri bayram mesajında "Fındık fiyatını 4 TL'den yukarı geçirmeyin" şeklinde talimatlar verdiğini ileri süren Enginyurt şöyle devam etti: "Bugün fındık sektöründe bulunan bazı ihracatçı ve sanayiciler fındık üreticilerine karşı çok büyük bir ihanet işlemişlerdir. Bu bir suç dur, bir ihanettir, buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Bütün yetkililer bu durumu suç duyurusu olarak almalı ve gereğini acilen yerine getirmelidir. 'Fındık fiyatını 4.00 TL'den yukarı geçirmeyin' diyen alivrecilere gereken cevap çok geçmeden verilmelidir. Biz MHP olarak bu konunun yakın takipçisiyiz ve sonuç alıncaya kadar da bu ihanetin peşini bırakmayacağız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber