Sağlık Bakanlığı, yeni doğan ünitelerini mercek altına aldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2005 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, doğum öncesi, sırasında ve yenidoğan bebek ölümlerinin önlenmesi programı kapsamında, tüm hastanelerden teknik malzeme ve personel sayılarını Bakanlığa bildirmelerini istedi.

Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü, il valiliklerine, "Perinatal (doğumun hemen öncesi ve hemen sonrası) ve Neonatal (yenidoğan) Ölümlerin Önlenmesi Programı" kapsamında genelge gönderdi.

Genelgede, illerdeki sağlık kuruluşlarının, bakanlıkça hazırlanan iki formu ivedilikle doldurarak Genel Müdürlüğe göndermesi istendi.

Formun ilkinde, hastane ve yenidoğan ünitesinde bulunması gereken cihazlar sıralanıyor ve sağlık kuruluşunda bu cihazlardan kaç tane bulunduğunun işaretlenmesi isteniyor.

Diğer formda da sağlık kuruluşlarının yatak sayısı, kadın hastalıkları ve doğum servisi yatak sayısı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, pratisyen hekim, ebe, hemşire sayıları soruluyor. Formda ayrıca geçen yılın poliklinik ve doğum sayısı, çocuk sağlığı ve hastalıkları ünitesi fiili yatak sayısı ve hastanede yenidoğan servisi olup olmadığı gibi sorulara da yer veriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber