Bursa'da turist otobüslerinin park edebileceği otoparkın olmayışı, tepkiye neden oluyor

Bursa'da her gün binlerce turisti Ulucamii, Muradiye külliyeleri ve hanlar bölgesine getiren tur otobüslerinin park edebileceği bir otoparkın olmayışı, tepkiye sebep oluyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 10:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Park alanı olmadığı için turistler apar topar otobüslerden indirilirken, bu durum hem tur şirketlerini hem de turistleri sıkıntıya sokuyor. Birçok turizm firması otopark alanındaki sıkıntıdan dolayı Bursa'yı tur programlarından çıkarmış durumda. Yaşanan bu sıkıntılardan dolayı birçok tur firmasının Bursa'yı gezi programından çıkardığını belirten Güney Marmara Profesyonel Turist Rehberi Derneği (GÜMRED) Başkanı Uğur Çelikkol, "Bir turist kafilesini getirdiğimizde trafik tamamen sıkışıyor rezil oluyoruz. Tur şoförleri Bursa'ya gelmek bile istemiyor" dedi.

GÜMRED Başkanı Uğur Çelikkol, Bursa'ya gelen turist otobüslerinin konaklayacağı bir otoparkın olmayışının büyük sıkıntılara sebep olduğunu söyledi. Her gün binlerce turistin geldiği Ulucamii, Çekirge, Muradiye külliyeleri ve Hanlar bölgesinde tur otobüslerinin park edebileceği bir otopark bulunmamasından dolayı çok zor anlar yaşadıklarını kaydeden Çelikkol, "Şehirdeki turistik bölgelerin hemen hemen hiçbirinde otopark alanı yok. Otobüslerin park edeceği bir alan olmadığı için özellikle Atatürk Caddesi'nde her turist kafilesi geldiğinde trafikte büyük bir sıkışıklık yaşanıyor. Polis, yolcular iner inmez otobüs hareket etsin diyor. Turistleri apar topar otobüslerden indirmek zorunda kalıyor, rezil oluyoruz. Yeşil semtinde bulunan otoparkın ise girişi çok dar, her otobüs giremiyor. Bu eksikliklerden dolayı tur firmaları Bursa'ya gelmek istemiyor" diye konuştu.

Otobüslerin park edeceği bir alan olmadığı için Muradiye bölgesindeki külliyeleri tur programlarından çıkardıklarını ifade eden Çelikkol, "Araçları bırakabileceğimiz bir park yeri olmadığı için Muradiye bölgesinde otobüsleri cadde ve sokaklara park ediyorduk. Ancak otobüslerin yol zeminini bozduğu iddia edildi ve boş olan alanlara da araçların park edilmesi yasaklandı. Hal böyle olunca tarihimizde çok önemli bir yere sahip olan Muradiye külliyelerini tur programından çıkardık. Bursa turistik bir şehir ancak turist kafilelerinin geldiği bölgelerin hiçbirinde bir otopark yok. Sırf park yeri sıkıntısından dolayı tur şoförleri Bursa'ya gelmek istemiyor. Bu Bursa için büyük bir sıkıntı. Belirli noktalara otoparklar yapılmalı. Yoksa Bursa tur şirketleri için tercih edilir bir yer olmaktan çıkacak" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber