Mülteciler bayramda unutulmadı

Erzincan'da, kendilerine 'Gönüllü Gençlik' adını veren bir grup genç, Erzincan'da bulunan Afganistan uyruklu mültecileri bayramda ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşmiş Milletler aracılığı ile Erzincan'a gönderilen Afganistan uyruklu mülteciler için Geçit beldesinde oluşturulan çadır kentte buruk geçen Ramazan Bayramı'nı, Gönüllü Gençler renklendirdi.

Ülkelerinden uzakta bayramı buruk kutlayan Afganistanlı aileler bayramda unutulmadı. Erzincan'da kendilerine 'Gönüllü Gençlik' adını veren bir grup genç, ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan yaklaşık 220 Afgan mültecinin bulunduğu Geçit beldesindeki çadır kenti ziyaret etti. Gençler, büyükler ile bayramlaşırken, küçüklere de bayram hediyesi olarak oyuncak dağıttı.

Çadır kentte kalan minik çocuklara oyuncak dağıtan ve çocukları sevindirmekten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Gönüllü Gençlik Sözcüsü Faruk Kocatürk, ?Erzincan'da Gönüllü Gençler olarak bazı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bayram nedeniyle Erzincan'a gelen mülteci kardeşlerimize de oyuncak dağıttık. Bu sebeple de hem bayramlarını kutladık hem oyuncak dağıttık. Çok mutluyuz.? dedi.

Taliban'dan kaçmak için Türkiye'ye geldiklerini belirten Afgan mülteciler, bayramlarını kutlamaya gelen gençlere teşekkür ederek, Türk milletinin kendilerine yardımcı olduğunu, dünyada Türklerin üzerine iyi insan görmediklerini söylediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber