Kurtarma timi 4 yılda bin 700 kişiyi boğulmaktan kurtardı

Sakarya'nın Karasu Belediyesi tarafından kurulan Cankurtaran Timi, 4 yılda bin 700 kişiyi boğulmaktan kurtardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı olan Karasu ilçesinde boğulmaların önüne geçmek için 4 yıl önce Cankurtaran Timi kurduklarını söyledi. Bu tim sayesinde son 4 yılda bin 706 kişinin boğulmaktan kurtarıldığını ifade eden İspiroğlu, ?Ayrıca vatandaşlarımızı boğulmalara karşı bilinçlendiriyoruz. Bu amaçla 5 bin broşür dağıttık." dedi.

Kurtarma timlerinin mesaisinin bayramda devam ettiğini dile getiren İspiroğlu, ?Karasu'nun Karadeniz'de 16 kilometre sahil şeridi bulunuyor. Rüzgârlı havalarda yüksek dalgalar açığa doğru bir dip akıntısı oluştururken, bu durum hem ayak altındaki kumun kaymasına hem kıyıya doğru yüzerken geri dönüşlerin zorlaşmasına sebep oluyor. Bu da boğulma veya yaralanma gibi istenmeyen sonuçlara yol açıyor." açıklamasında bulundu.

"BAYRAMIN İLK GÜNÜ 62 KİŞİ BOĞULMAKTAN KURTARILDI"

Cankurtaran Timi'nin Ramazan Bayramı'nın ilk günü de 62 kişiyi boğulmaktan kurtardığını dile getiren İspiroğlu özellikle denizin dalgalı ve havanın rüzgarlı olduğu günler denize girilmemesini istedi.

İspiroğlu şu bilgileri verdi: ?Belediyemiz tarafından kurulan can kurtarma timi 13 kişilik bir ekip. 4 jetski var. Bu ekip can kurtarma konusunda eğitim almış ve sertifikalı olarak eğitilmiştir. Ekiplerimiz sabah 09.00 ile 18.00 saatleri arasında denize giren vatandaşlarımızın hizmetinde, can kurtarma ile meşgul oluyorlar. Kurulan ekip 2009-2012 yılları arasında başarıyla görev yaptı. Vatandaşlarımız bu konuda gerçekten duyarsız. Denizin dalgalı ve tehlikeli olduğu günlerde belediye olarak hem hoparlörden anons yapıyoruz, hem de uyarı yazısı asıyoruz. Ancak vatandaşlarımız bu uyarılara aldırış etmiyor. "

Karasu Belediyesi'nin kurtarma timi 15 Eylül 2012 tarihine kadar görev yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber