Kılıçdaroğlu: Dedelerimiz, yedi düvele karşı ortak mücadele sergiledi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ağustos 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede ortak tavır sergilenmesi gerektiğini belirterek, ?Dedelerimiz, yedi düvele karşı bir ortak mücadele sergiledi." dedi.

Ramazan Bayramı tatilini Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda geçiren Kılıçdaroğlu, ilçe merkezine inerek vatandaşlarla sohbet etti. Sohbet esnasında Gaziantep'teki terör olayını değerlendiren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: ?Gaziantep'te hepimizi üzen bir olay olmuştur. Anteplilerin acısını paylaşmak için Antep'e gideceğim. Şimdi Karadeniz'deyiz, buradaki vatandaşlarımız da onların acılarını paylaşıyor. Biz tasada ve kıvançta beraber olan bir ülkeyiz. Bizi bu ülkede barış içinde yaşatan, tasada ve kıvançta beraber olmamızdır. Teröre karşı, bu ülkenin bütün insanları ortak hareket etmek zorundadır. Kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Bu ülkede neyimiz eksik, bizim her şeyimiz var bu ülkede. Bir huzurumuz eksik, onu da sağlayacağız. Teröre karşı ortak tavır takınırsak, ortak mücadele edersek orada da başarılı sonuçlar elde edebiliriz, ben buna yürekten inanıyorum. Az önce bir vatandaşımız, 'Karadeniz ne kadar güzel, herkes rahatça gezebiliyor' dedi. Her vatandaşımız Güneydoğu'ya da gidip rahatlıkla gezebilmeli."

Türkiye'de herkesin huzur ve barış içerisinde yaşaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bu ülke hepimizin ülkesi, bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşayacağız, yaşamak durumundayız. Bağımsızlığımızı korurken, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken dedelerimiz cephede beraber mücadele ettiler. Kimse kimsenin inancını, etnik kimliğini sormadı, yedi düvele karşı bir ortak mücadele sergiledi." diye konuştu.

Teröre karşı ortak tavır sergilenmesi gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi geldiğimiz noktada teröre karşı ortak tavır takınırsak, ortak duruş sergilersek bu milletin gücü her şeye kadirdir. Biz terörü yeneriz, alt ederiz. Buna yürekten inanıyorum. Antep, teröre imkan vermeyen, terörü barındırmayan Güneydoğu'da ender illerimizden birisidir. Orada sanayi var, binlerce işçi emek harcıyor, alın teri döküyor. Antepli, dışarıdan sermaye gelmeden, kendi gücüyle Türkiye'de marka olan bir şehirdir. Oradaki sanayiciler, iş adamları teröre karşı ortak bir duruş sergiliyor. Ben de onların yanında olacağım. Ben de onlar gibi, hepimiz gibi ülkemizi seviyorum. Ülkemizin barışı ve huzuru için mücadele ediyoruz.? Kılıçdaroğlu, yarın Gaziantep'te olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber