Devlet memurları arasındaki ücret farklılıkları, çalışanların tepkisini çekiyor. TCDD'de çalışan bir hemşirenin maaşı, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan bir doktordan daha fazla.

Haber Giriş : 05 Ekim 2003 07:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet memurları arasındaki ücret farklılıkları, çalışanların tepkisini çekiyor. TCDD'de çalışan bir hemşirenin maaşı, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan bir doktordan daha fazla.

Devlet memurları arasındaki ücret farklılıkları, çalışanların tepkisini çekiyor. Bir devlet kuruluşu olan Devlet Demiryolları'nda (TCDD) veya üniversitede çalışan bir hemşirenin maaşı, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan bir doktordan daha fazla olabiliyor.

TCDD Hastanesi'nde çalışan bir hemşire net 860 milyon lira maaş alırken, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bir pratisyen hekim 835 milyon lira alıyor. Üniversite hemşiresi de 844 milyon lira maaşla Sağlık Bakanlığı'nda çalışan pratisyen hekimden fazla ücret alıyor.

Türkiye genelinde bakanlıklar ile kurumlar arasında 28 ayrı ücret politikası uygulandığını belirten Türk Sağlık-Sen İzmir 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sağlık çalışanları arasında bunun açık şekilde görüldüğünü dile getirdi. Doğruyol'un verdiği bilgilere göre, Sağlık Bakanlığı'nda çalışan bir hemşire 523 milyon lira alırken SSK'da 795 milyon lira, üniversitede 844 milyon lira, TCDD'de 860 milyon lira alınıyor. Buna karşılık, TCDD'de bir pratisyen hekim 1 milyar 300 milyon lira alırken Sağlık Bakanlığı'ndaki pratisyen hekimin aldığı maaş 835 milyon lirada kalıyor. İki maaş arasında neredeyse iki kat fark bulunuyor. SSK'da hizmetli personeli 636 milyon lira alırken Sağlık Bakanlığı'ndaki 9/1 memurun 483 milyon lira almasının mantıklı bir açıklaması olmadığını ifade eden Doğruyol, ?Bu tür maaş farklılıkları, çalışanlar arasında huzursuzluğa sebep olmakta, motivasyon bozulmaktadır. Hangi bakanlık ve kurumda olursa olsun, doktor her yerde doktordur, hemşire her yerde hemşiredir.? dedi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber