Malatya'da üç ayrı yangında maddi zarar oluştu

Malatya'da üç ayrı yerde meydana gelen yangında 8 hayvan telef olurken, maddi zarar oluştuğu bildirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 12:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre, Pütürge ilçesinde A.G. isimli şahsın evinden ahıra çektiği seyyar lamba kablosunun kısa devre yapması nedeniyle çıkan kıvılcım, çatıdaki kuru otları tutuşturdu. Çıkan yangında ahır yanarak kullanılmaz hale gelirken, ahır içerisinde bulunan 5 adet büyükbaş ve 3 adet küçükbaş hayvan yanarak telef oldu. Ahırın evin duvarına bitişik olması ve rüzgarın da etkisiyle yangın evin çatısına sıçradı. Çatı katında bulunan malzeme, eşya ve kışlık erzak zarar görürken, yangını itfaiye ekipleri söndürdü.

Akçadağ ilçesinde de A.Ö. isimli şahsın iki katlı evinin çatısının üzerinden geçen elektrik hattının rüzgarın etkisiyle birbirine değmesi sonucu çıkan kıvılcımın çatıya sıçraması sonucu yangın çıktı. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken, çatının belli bir kısmı hasar gördü.

Yine Akçadağ'da, T.Ö. isimli şahsın depo olarak kullandığı evin arka tarafında eve bitişik halde bulunan ve kendisine ait tavuk kümesinin üzerinde bulunan cam parçalarının güneş ışıklarına mercek görevi görmesi sonucu kümesin üzerinde çıkan yangın, evin çatısına sıçradı. Çatının içinde bulunan yaklaşık 200 kilogram odunun ve evin çatısının kısmen zarar gördüğü tespit edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber