Manisa'da otopark sorunu çözülüyor

Manisa Belediyesi tarafından, Emekliler Parkı altına yapılacak 400 araçlık yer altı otoparkı, şehir merkezinde otopark ihtiyacına çözüm olacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yer altı otoparkının yapılacağı Emekliler Parkı'nda incelemelerde bulundu.

Ergün, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Emekliler Parkı altına yapılması düşünülen 400 araçlık yeraltı otoparkı için geri sayımın başladığını söyledi. Manisa Belediyesi ve Müze Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde otopark yapılacak alanda kazı çalışmalarının devam ettiğini belirten Ergün, 7-8 ayrı noktada devam eden çalışmalarda herhangi bir tarihi veya kültürel değeri olan esere rastlanmadığını, çalışmaların olumlu gittiğini bildirdi.

Çalışmaların yaklaşık iki hafta devam edeceğini aktaran Ergün, "Manisa'nın şehir merkezindeki otopark ihtiyacına kısmen çözüm olacak, Emekliler Parkı'na 400-440 araçlık otopark yapılmasıyla ilgili ön izinleri aldık. Subay Lojmanları'nın bulunduğu alana yapılması planlanan katlı otopark ile ilgili prosedür de yürütülüyor. Çalışmalarımızı hazırladık, TOKİ'ye sunduk. Bunlarla ilgili TOKİ'den 'olur' geldikten sonra Genelkurmay Başkanlığı'na devredilen 24 dairenin tapularını vereceğiz. Batı Kışla içerisinde yapılacak karargah binalarının da projelerini bitirdik. Tahmin ediyorum 1-2 ay içerisinde bu çalışmalarımızı tamamlayıp ihaleyi yaparız." dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber