Bayramda bankaların çağrı merkezlerine ulaşılamaması tepkiye sebep oldu

Bayramda bankaların müşteri hizmetleri servisleri Türkiye genelinde olduğu gibi Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de vatandaşları çıldırttı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2012 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram sebebiyle bankalar kapalı olduğu için ATM'lerin başında uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar, yoğunluk yüzünden ATM'lerden yapamadıkları işlemleri, banka merkezlerinde bulunan 'cool service' olarak da adlandırılan, 444'lü numaralarla başlayan müşteri hizmetleri servislerini telefonla arayarak gerçekleştirmek istedi. Ancak yüzlerce vatandaş, bankaların bu servislerine saatlerce uğraşmalarına rağmen ulaşamamaktan yakındı.

Bankaların çağrı merkezlerini arayan vatandaşlar, adeta labirent halindeki otomatik yönlendirme anonslarının içinden çıkamadığı gibi, müşteri temsilcileriyle görüşebilmek için de ter dökmelerine rağmen bu servislerdeki görevlilerle görüşemeyince çileden çıktı.

Vatandaşlar, müşteri hizmetleri hattını telefonlarıyla tuşladıktan sonra karşılarına çıkan elektronik sesin yönlendirmesine göre tuşlara basarak müşteri temsilcilerine ulaşamamaktan şikayetçi. Bankaların çağrı merkezlerinde az sayıda personel çalıştırarak hizmet vermelerini anlamsız bulan vatandaşlar, her hizmetten ücret alan bankaların çağrı merkezlerindeki yavaşlığa tepkili. Tüketicinin hızlı hizmet alması için kurulan bankaların çağrı merkezlerinin artık "Evet efendim, haklısınız efendim" üslubu ile tüketicinin avutulduğu yerler olduğunu düşünen vatandaşlar, "Numarayı düşürdükten sonra cevap veren çağrı merkezlerinde canlı operatöre ulaşmak imkansız" dedi.

Bankaların çağrı merkezlerindeki canlı operatöre ulaşmak için tüketicinin türlü hilelere başvurmak zorunda kaldıklarını kaydeden vatandaşlar,

"Banka çağrı merkezi arandığında canlı operatör için tahsis edilmiş sınırlı sayıdaki seçenekleri, mesela kredi kartı kayıp ihbarını tuşluyoruz. Tabii bu servis işlemimizi yapmıyor. Ama yine de zaman zaman gerilen sinirlerimizi bu servisteki personelden çıkarmak durumunda kalabiliyoruz. İşlem yaptıracağımız diğer servisteki müşteri temsilcilerine ulaşabilmek ise imkansız. Bunu Bankacılık Denetleme Kurumu görmüyor mu? İlgili bakanlık neden bankalara baskı yapmıyor" diye sordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber