Bitlis'te beyin kanseri ameliyatı yapıldı

Bitlis'te ilk defa beyin kanseri ameliyatı gerçekleştirildi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 09:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bitlis'te ilk defa beyin kanseri ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ameliyat olan hastanın 4 aydır taburcu olduğunu ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Gülşen, şöyle konuştu:

"55 yaşındaki Perihan Daşizi adındaki hasta, ani bilinç kaybı ve halsizlik şikayetiyle yakınları tarafından acil servisimize getirildi. Hastanın durumunu değerlendirdik. Daha öncede takibimizde olan bir hastaydı. Çekilen filmlerinde beyin tümörü olduğunu tespit ettik. Yoğun bakıma alarak ilaç tedavisi uyguladık. Beyin tümörü iyi ve kötü huylu diye ikiye ayrılır. Bu beynin en kötü huylu kanseriydi. Hasta yakınlarına hastanın burada veya en yakın üniversite hastanesinde ameliyat olabileceğini, burada yapılacak ameliyatın üniversite hastanesinde yapılan ameliyattan bir farkının olmadığını söyledik. Hasta yakınları ameliyatın Bitlis'te yapılmasını kabul etti."

Ameliyatta beyin kemiğinin ön tarafını kaldırarak beyin kanserine ulaştıklarını ifade eden Gülşen, kanserin tamamını temizlediklerini söyledi.

Gülşen, konuşmasına şöyle devam etti:

"Kanseri temizledikten sonra, tekrar anatomik yapıları, kemiği yerine koyarak ameliyatı bitirdik. Daha sonra hastayı yoğun bakıma aldık. İki gün hastayı yoğun bakımda takip ettikten sonra hastanın ertesi gün bilinci açıldı ve kendine geldi. Servise aldık bir hafta serviste takip ettikten sonra, hastayı taburcu ettik. Hastanın 4. ayı doldu. Hasta her ay kontrole geliyor. Şu ana kadar bir problemimiz olmadı. Bu ameliyat Bitlis Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk beyin kanseri ameliyatı oldu. Başarı oranımız yüzde 100."

Beyin kanseri ameliyatı olan Perihan Daşizi ise, ameliyattan önce yürüyemediğini ve ellerini kullanamadığını söyledi.

Sağlık durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Daşizi, "İyi ki Bitlis'imiz de böyle bir doktor ve hastane var. Artık yürüyebiliyor ve ellerimi kullanabiliyorum. Ameliyattan sonra sağlığıma kavuştum" diye konuştu.

Daşizi'nin oğlu Erol Daşizi ise, annesinin başarılı geçen ameliyatından sonra batıda yaşayan birçok akrabasının Bitlis'e gelip doktora görünmek istediğini söyledi.

Daşizi, "Ameliyattan sonra annemin sağlığında müthiş ilerleme yaşandı. Artık yürüyebiliyor, ihtiyaçlarını kendi karşılayabiliyor. Hatta annemin bu başarılı ameliyatından sonra, batıda yaşayan birçok akrabamız Bitlis'e gelip doktora görünmek istediğini söyledi. Bitlis adına sevindirici. Hastanenin bu konuma gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Muhabir: Yunus Okur

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber