Deprem, öğrencilerin tercihini etkilemedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kentte meydana gelen depremlere rağmen üniversite yerleştirme sonuçlarına göre depremin izi veya görüntüsünün hissedilmediğini belirtti.

Prof. Dr. Battal, düzenlediği basın toplantısında, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremlerden sonra üniversitenin yeniden eğitime hazır hale getirilmesi için yoğun bir çalışma içine girdiklerini anımsattı.

Yaptıkları çalışmayla 2012-2013 eğitim öğretim dönemine hazır hale geldiklerini vurgulayan Battal, ÖSYM'nin, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarıyla yaptığı yerleştirmelere göre, üniversite olarak bu eğitim ve öğretim yılında geçmiş yıllara oranla daha fazla öğrenci aldıklarını ifade etti.

Battal, ÖSYM'ye ön lisans ve lisans eğitimi için 5 bin 780 kontenjan bildirdiklerini ve tercih işlemlerinin ardından 5 bin 218 öğrencinin YYÜ'yü tercih ettiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

''Bu oransal olarak yüzde 90'ın üzerinde bir yerleştirme demektir. Kontenjan olarak açık kalan birimler, diğer üniversitelerde olduğu gibi fizik, kimya, biyoloji ve matematik gibi alanlar oldu. Diğer üniversitelerin yerleştirme sonuçlarına baktığımızda bu alanlarda üniversite olarak sayısal ve oransal bakımından daha iyi durumdayız. Kentte meydana gelen depremlere rağmen üniversite yerleştirme sonuçlarına göre, depremin bir izi veya görüntüsü hissedilmiyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber