Gümrükler Müdürlüğü bürokrata yollanan küfür dolu mektuplarla çalkalanıyor.

Haber Giriş : 23 Ağustos 2005 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gümrükler Müdürlüğü birçok bürokrata yollanan küfür dolu mektuplarla çalkalanıyor. Mektuplar nedeniyle iki ayrı dava açıldı. Birinde Genel Müdür, diğerinde Haydarpaşa Gümrük Müdürü şikâyetçi oldu.

DELİL MEKTUPLAR
Genel Müdür Sezai Uçarmak, şüpheli olarak İstanbul Gümrük ve Muhafaza Baş Müdür Vekili Nadide Fatma Ünlü'nün adını verdi... Delil olarak sunduğu mektuplar incelendi.

EL YAZISI ELE VERDİ
Bilirkişi mektuplardaki el yazısının Ünlü'ye ait olduğunu belirtti. Ünlü, geçen yıl iki müdürlüğün birleşmesi üzerine görevinden alınmış, sonra mahkeme kararıyla geri dönmüştü...

HER BÜROKRATA MEKTUP GİTMİŞ
Mektuplar müsteşar yardımcıları ile müdürlere de yollandı.
Genel Müdür Uçarmak, savcılığa tam 19 mektup sundu...
Uçarmak, dilekçesinde hakaret dolu ifadeleri tek tek yazdı.
Ünlü, talimatla alınan ifadesinde suçlamayı kabul etmedi.

Şeşi beş davası gümrüğü karıştırdı

Gümrükler Genel Müdürü Uçarmak, hakaretlerle dolu mektuplar yolladığı iddiasıyla Baş Müdür Ünlü'den şikâyetçi.

Gümrük Müsteşarlığı, İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdür Vekili Nadide Fatma Ünlü'nün müsteşar yardımcılarına, Gümrükler Genel Müdürü'ne ve Ünlü'ye bağlı olarak İstanbul'da görev yapan çeşitli düzeydeki gümrük müdürlerine yazdığı iddia edilen hakaret mektuplarıyla çalkalanıyor. Ünlü'nün bu mektupları kendini tekrar görevden alacağını düşündüğü amirlerine ve menfi durumunu Gümrük Müsteşarlığı'na rapor eden emrindeki müdürlere yazdığı belirtiliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesine yansıyan ve Ünlü'nün kaleminden çıktığı bilirkişi raporu ile sabit olan, Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçarmak'a yönelik mektupta en hafifi "şeşi beş" olmak üzere ağıza alınmayacak hakaret ve küfürler sıralanıyor.

İKİ DAVA
Nadide Fatma Ünlü, Haydarpaşa Gümrük Müdürü Recep Bilgin ile İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü'ndeki görevli Gümrük Müdürü Ahmet Çelik ve mahkeme kararıyla koltuğuna oturduğu kendinden önceki Başmüdür Aslan Günler'e gönderdiği hakaret mektupları sebebiyle İstanbul'da iki ayrı dava dosyası açılmış. Recep Bilgin'in başvurusu üzerine Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nca dava açılmış, ancak Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcısı'nın, Adli Tıp Kurumu Fiziki İhtisas Dairesi'nin mektupların Ünlü'ye ait olmasını rapor etmesine rağmen Çelik ve Günler'e gönderilen hakaret mektupları sebebiyle henüz işlem yapmadığı belirtiliyor.

19 ADET MEKTUP
Nadide Fatma Ünlü'nün mektuplarla hakaret yağdırdığı amiri Gümrükler Genel Müdürü Sezai Uçmak ise kamu davası açılması talebiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurmuş. Başsavcılığa delil olarak sunulan 19 adet mektup ve 8 adet mektup zarfının kriminal incelemesine yapan Bilirkişi Raporu'nda şu ifadeler yer alıyor: "Mektup ve zarf üzerindeki yazıların sanık Nadide Fatma Ünlü'nün eli mahsülü olduğu kanaatine varılmıştır. Arz ederim. 16.06.2005 Bilirkiş Mustafa Sönmez Kriminalistik Uzmanı." Gümrükler Genel Müdürü'nün şikayetini değerlendiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, mektuplarda yazılı söz konusu hakaretin kamu görevlisi olan şikayetçiye görevinden dolayı yapıldığının sunulan dellilerden anlaşıldığına dikkat çekerek, şüpheli Ünlü'nün talimatla alınan ifadesinde atılı suçlamaları kabul etmediğine dikkat çekiyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 22.07.2005 tarihli iddianamesinde, "Halen Gümrükler Genel Müdürü olan Sezai Uçarmak'a suç tarihleri içerisinde gönderdiği ekte fotokopileri bulunan ve asılları emanetin 2005/5109 sırasında kayıtlı yapılan bilirkişi incelemesi ile gönderilen yazıların Nadide Fatma Ünlü'ye ait olduğu tespit edilen mektuplarla" kamu adına şüphelinin eylemine uyan maddeler kapsamında yargılanması talep ediliyor.

Ünlü, mahkeme kararıyla göreve geri dönmüştü

Geçen yıl Türkiye genelindeki Gümrük Müdürlükleri ile Gümrük Muhafaza Müdürlükleri'nin tek çatı altına toplanması yönünde çıkan kararla İstanbul Gümrük Başmüdürü ve Muhafaza Müdürü görevinden alındı. İki kurumun birleştirilmesiyle başına yeni ve yıpranmamış dürüst bir kişi olarak bilinen müfettiş Aslan Günler atandı. Bu karar üzeine Nadide Fatma Ünlü dava açarak, mahkeme kararıyla başmüdürü vekili olarak tekrar geri döndü. Ancak, görevinden yeniden alınacağının düşünen Ünlü'nün kendisi hakkında müspet düşenmeyen amirlerine ve altındaki gümrük müdürlerine hakaretler içeren mektuplar göndererek onların yıldırmaya ve korkutmaya çalıştığı belirtiliyor.
Sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber