Berö-Der ve Beü öğrenci konseyinden Stk'lara tepki

Geçtiğimiz günlerde yaptıkları açıklamayla Bitlis Eren Üniversitesi ve Rektörü Mahmut Doğru'nun çalışmalarını eleştiren Sivil Toplum Kuruluşlarına, Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Derneği ve Üniversite Öğrenci Konseyinden yapılan deklarasyona tepki geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili Bitlis'in Tatvan ilçesindeki bir kafede bir araya gelerek açıklama yapan Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Derneği Başkanı Caner Kara, 11 Ağustos 2012 tarihinde Bitlis'te bir araya gelerek Bitlis Eren Üniversitesi ve Rektörü Mahmut Doğru'nun çalışmalarını eleştiren bir deklarasyon yayımlayan STK'Lara tepki gösterdi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nin kurulduğu yıldan beri deklarasyon yayımlayan STK'ların hiçbir zaman üniversitenin yanında olmadıkları gibi gelişim sürecine hiç katkı sunmadıklarını belirten BERÖ-DER Caner Kara, "Bu güne kadar bu kadar duyarlı olan STK'lar nerdeydiler. İlimizin duyarlı STK temsilcilerini üniversitemizin çalışmalarını yerinde görmek üzere üniversitemize davet ediyoruz" dedi.

Bitlis Eren Üniversitesi Öğrenci Konseyi adına açıklama yapan Konsey Başkanı Murat Uygun ise, Görev yaptığı süre içerisinde Rektör Mahmut Doğru ile beraber çalıştıklarını ve Rektör Doğru'nun her zaman öğrencilerin yanında olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Rektörümüz öğrenciler için elinden gelen her şeyi yaptı. Aynı zamanda üniversitenin gelişip büyümesinde de çok büyük uğraşlar verip büyük çabalar gösterdi. Üniversite hakkında olumsuz açıklamalar yapan STK'lar eğer bu kadar duyalı iseler 2010 yılında üniversitemizin İşletme Bölümünde okuyan bayan arkadaşımız kaza geçirmiş ve geçirdiği kazada hayatını kaybetmişti. Olaydan önce ve sonra biz ısrarla yüksek okulumuzun karşına üst geçit yapılmasını istemiştik. Ancak hiçbir STK temsilcisi bu isteğimize destek olmadı. ve üst geçit halen yapılmadı. O zaman STK'lar nerdeydiler acaba? Eğer yanımızda olmak istiyorlarsa, önce içimizde neler var sorup onu öğrenip bize destek olsunlar ondan sonra demeç versinler. Bize BEÜ öğrencileri olarak deklarasyonu yayımlayan STK'ları kınıyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber