Terör vurdu, kalbi İngilizce öğretmenine can oldu

İngilizce öğretmeni Sevinç Sermet, 6 aydır kalp bekliyordu...

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 23 Ağustos 2012 23:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mert Neşet MUSLU / İZMİR (AHT)

Gaziantep'te yaşanan hain terör saldırısına tanıklık eden ve yaşadığı üzüntüsü sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden polis annesi Fatma Erdem'in (46) kalbi İzmir'de bir hastaya can verdi. Yaklaşık 6 aydır kalp nakli olmayı bekleyen İngilizce öğretmeni Sevinç Sermet (28), Erdem'den aldığı kalple yeniden hayat buldu. Ege Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı'nda yapılan kalp nakli sonucu Sermet, kısa sürede eski sağlığına kavuşabilecek. Bir oğlu İstanbul'da polis olan Fatma Erdem'in, Gaziantep'te 9 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı duyunca fenalık geçirip yaşamını yitirdiği belirtilmişti.

ANNE ACISI ETKİLEDİ

Sevinç Sermet, 10 yıl önce öksürük şikayetiyle Ege Üniversitesi'ne gitti. Yapılan araştırmalar sonunda Sermet'in kalbinin normalden büyük olduğu anlaşıldı. 2002 yılında ilk kez kalbiyle ilgili bir rahatsızlığı olduğunu öğrenen Sermet'e 4 yıl boyunca ilaç tedavisi uygulandı. 2006 yılında ise ani bir kriz geçiren Sermet, apar topar Ege Üniversitesi'ne kaldırıdı. Yapılan müdahalaleler sonucu ölümün eşiğinden dönen Sermet'in kalbine pil takıldı. Sıkıntılarınıdan kurtulduğunu düşünen ve geçtiğimiz yılın Ekim ayında Muharrem Olgun Sermet'le evlenen Sermet'in yakasını şanssızlıklar bırakmadı. Eşiyle beraber mutlu bir yuva kurmanın hayalini yaşayan Sevinç Sermet, annesinin ölümüyle sarsıldı. Annesinin ölümünün vermiş olduğu üzüntü ve yıkımı üzerinden atamayan Sermet'in hastalığının kalp yetmezliği boyutuna geldiği anlaşıldı. Sevinç Sermet bunun üzerine 13 Şubat'te Ege Üniversitesi Hastenesi'ne yatırıldı.

EN GÜZEL HEDİYE

Sevinç Sermet'in eşi Muharrem Olgun Sermet (27), yaklaşık 6 aydır verdikleri mücadele sonucu, hayata karşı girdikleri iddiayı kazanmak üzere olduklarını söyledi. Evlendiklerinden beri eşiyle hiçbir şey yaşayamadıklarını ifade eden Olgun Sermet, "Gaziantep'ten eşime uygun bir kalp bulunduğu haberini alınca adeta yeniden doğmuş gibi oldum. O an sevinçten çok ağladım. Bize bundan daha iyi bir hediye olamazdı. Gerçekten çok sevinçliyim. Aslında eşimin hastalığının mantıken birlikte olmamıza engel olması lazımdı. Ama biz buna izin vermedik. Hayata karşı iddaya girdik ve bu iddiayı kazanacağız" diye konuştu.

"KALP DEĞİŞİRSE AŞKIMIZ DA DEĞİŞİR Mİ?"

Eşiyle beraber nakil ameliyatına girmeden önce de konuştuklarını ve kendinin moralinin çok üst seviyede olduğunu kaydeden Sermet, "Ameliyata girmeden önce sohbet ettik. Hatta kalp değişirse aşkımız değişir mi diye espri bile yaptık. Ayağa kalkamayacak durumda olması eşimin onuruna dokunuyordu. Çünkü eşim hayata bağlı ve insanlarla köprü kurabilen bir insandı. Çok şükür o şifayı kilometrelerce ötede buldu. Eşim iyileşince organ bağışının yaygınlaşması için çalışmalar yürüteceğiz. İnsanları bu konuda bilinçlendireceğiz. Buradan bir kez daha çağrı yapmak istiyorum. Vatandaşlarımız bağışlayacakları bir organla bir başka kişinin hayatını kurtarabileceklerini unutmasınlar" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber