Özel hastanelere hayali girişler yapılıyor!

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 00:05, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Özel hastaneler hastane muayene etmedikleri halde hastaneye hayali girişler yaparak devlete ek fatura çıkartıyor.

Özel bir hastanede çalışan D.T. anlattıkları ile kafaları karıştırdı. İddialara göre; hastaneler, hastaneye gelen hastaların T.C. numaralarını alıp kendi doktorlarına hastalardan habersiz onların adlarına reçeteler yazdırıyorlar. Sağlık hizmeti vermiş gibi gösterip bir de üstüne sanki acilden giriş yapmış gibi gösteriyorlar.

Özel hastanelerin çıkarttığı fazla faturaların arkasında yatan gerçek ortaya çıktı. Şanlıurfa'da özel bir hastanede çalışan D.T. Şikayet Portalı Şikayetvar'a gönderdiği şikayeti ile özel hastanelerin nasıl hayali giriş yaparak devlete ek fatura çıkardıklarını ve diğer oyunlarını anlatarak hastanelerin tüm kirli çamaşırlarını ortaya döktü. İşte o itiraflar:

Hastane Çalışanının İtirafları Ortalığı Karıştıracak!

Özel bir sağlık kuruluşunda çalışan D.T. hastaneye hayali girişlerin nasıl yapıldığını ?Özel hastane ve sağlık kuruluşları her gün hasta muayene etmedikleri halde hayali hasta girişleri yaparak devlete ek fatura çıkartıyorlar. Özel sağlık kuruluşunda muayene olduktan sonra bunlar hastanın T.C. numarasını kaydediyor. Hastanın hastane ile tüm işlemleri bittikten sonra bu hastaların adlarına reçeteler yazılıyor. Hastadan habersiz yapılan bu işlemlerden kendi bünyelerindeki doktorlar ve anlaşmalı eczaneleri haberdar.Doktorlar hastaları görmeden ilaç yazabiliyor? sözleri ile ifade etti.

Hastalar Acilden Giriş Yapmış Gibi Gösteriliyor

Yazılan reçeteler ile hem fazla fatura kesilmiş gibi gösterildiğini hem de hastaneye ait ambulansın tüm tıbbi malzeme ve ilaç desteğinin yapıldığını iddia eden şikayetçi şöyle devam etti:

?Hastalardan habersiz yazılan reçeteler ile hastane ve hastaneye ait ambulansların tıbbi malzeme eksikliği gideriliyor. Hatta kendi bünyelerinde çalışan personellerini de hastaneye giriş yapmış gibi gösteriyorlar. Ayrıca T.C. numaraları aldıkları hastaları acilden giriş yapmış gibi gösteriyorlar. Tüm yaptıkları bu oyunlarla devletten daha fazla ücret alıyorlar. Eczaneler de işin içinde olduğundan hastaya ek ücret çıkmıyor hasta da şüphelenmiyor. Birçok hasta kaç kere hangi hastaneye gittiğiniz sorgulatmaz. Özel hastaneler hastaların bu açığından faydalanıyor. Bu konuda Sağlık Bakanlığı gerekli işlemleri yapmalı.?

medimagazin.com.tr

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber