Bakanlara kiralık makam otomobili

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 06:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanların otomobilleri değiştiriliyor

Başbakanlık, tasarruf için düğmeye bastı. Bakım masrafları yüksek olduğu için eldeki 120 zırhlı otomobil, Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne verilecek. Ardından, özel sektörden 80 makam otosu kiralanacak.

Bazı bakanların makam otolarında da değişikliğe gidildi. Güvenlik açısından sakınca olmayan bakanların zırhlı makam otoları zırhsız olanlarla değiştirildi. Zırhlı otoların sadece lastiklerinin değişimi bile 14 milyar lirayı bulduğu belirtildi.

Bakanlara kiralık makam otomobili

Başbakanlık, tasarruf etmek amacıyla 120 makam otomobilini elinden çıkarmaya karar verdi. Bakanlara 80 araç kiralanacak Gerekçe ise ilginç: Zırhlı otomobilin bakım masrafları yüksek

Başbakanlık bu kez tasarrufa garajdan başladı. Harcamaları kısmak amacıyla, elindeki 120 otomobili Tasfiye İşleri Döner Sermaye İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne (TASİŞ) devredecek olan Başbakanlık, hizmetin görülebilmesi için 80 otomobil kiralayacak. Bu araçlar için önce ihaleye çıkılacak, sonra da kiralanan araçlar kullanılmaya başlanacak. Bu uygulamanın gerekçesi ise, zırhlı otomobillerin bakım maliyetinin yüksek oluşu.

HİZMET ALINACAK

Başbakanlık maliyeti ucuz alanlarda özel sektörden hizmet alacak. En önemli uygulama alanı da makam otomobillerinde olacak. Uygulamanın sebebi olarak da mevcut araçların bakım ücretlerinin yüksek olması gösteriliyor, kiralık otomobillerin kullanılmasının çok daha ucuza geleceği belirtiliyor.

LASTİK 14 MİLYAR

Tasarruf için bazı bakanların makam otomobillerinde de değişikliğe gidildi. Bazı bakanların zırhlı otomobilleri zırhsızları ile değiştirildi. Zırhlı otomobilin sadece lastiklerinin 14 milyar liraya değiştiği, aracın bakımının ise çok pahalı olduğu belirtildi. Bu sebeple, güvenlik açısından sakınca olmayan bakanların makam otomobilleri değiştirildi.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber