Kamu-Sen: Bizi delilik yapmaya zorlamasınlar

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sendikaların seyyanen 340 YTL zam talebine karşılık, hükümet'in 2006 yılı için yüzde 5 zam önermesi memurları çileden çıkardı. Memur temsilcileri "Bizimle alay ediyorlar" diyerek sert tepki gösterdi.

KAMU-SEN Genel Başkanı Bircan Akyıldız ise "Bizi delilik yapmaya zorlamasınlar" dedi. Hükümet temsilcileri ve sendikacılar, toplusözleşme görüşmeleri için bugün bir kez daha masaya oturacak.

Memurun öfkesi

Hükümet, toplu sözleşme pazarlığı yaptığı yaklaşık 2 milyon memura 2006 yılı için yaklaşık yüzde 5 oranında ücret zammı önerdi. Seyyanen zam konusunda ise ''her şey bunun içinde'' dedi. Memur konfederasyonlarının başkanları öneriye sert tepki gösterdi. Enflasyonun üzerinde oransal artış ve 150-200 milyon liraya varan seyyanen zam bekleyen memurlar, "bizimle alay ediliyor" dedi. 2005 yılında hükümet personel ödeneği için 33 milyar Yeni Türk Lirası ayırdı. 2006 yılında hiç zam verilmese bile terfi, kıdem tazminatı gibi zorunlu ödemeler için 1.4 milyar YTL ayrılması gerekiyor. Hükümet 2006'da artış için "toplam 1.3 milyar YTL verebilirim" diyor. Böylece personel ödeneğinde bir önceki yıla göre toplam 2.7 milyar Yeni Türk Lirası ayıran hükümet, personel ödeneğindeki toplam artışın yüzde 8 olduğunu savunuyor. Memurlar teklife sert tepki gösterse de, hükümetin çarşamba günü yapılacak toplantıya kadar teklifini değiştireceğini ümit ediyorlar.

İMZALAMADILAR

Hükümetin geçen yılki vaadlerini içeren 50 maddelik listeden sadece 32'sinin yerine getirildiğini savunan sendikalar arasında görüş ayrılığı da ortaya çıktı. Memur - Sen bu konuda hazırlanan tutanağa imza atarken KESK ve Kamu - Sen kabul etmedi. İki konfederasyonun yetkilileri, Memur - Sen'e, "Siz gelecek sene karşı tarafta oturursunuz" diye tepki gösterdi. Üçüncü tur görüşmelere 24 Ağustos Çarşamba günü devam edilecek.

D.B. Tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber