Ramazan Bayramı'nın ardından düğünler başladı

Yozgat'ta Ramazan ayı dolayısıyla ara verilen düğünler bayramın ardından yeniden başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ağustos 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt dışında gurbetçisi en fazla olan illerin başında gelen Yozgat'ta yıllık izinlerini geçirmek üzere memleketlerine gelen gurbetçiler, düğünlerini de Yozgat'ta yaparak tatillerini bu şekilde değerlendiriyor.

Hollanda'dan yıllık iznini geçirmek üzere memleketi olan Yozgat'ın Sarıkaya ilçesine geldiğini belirten Davut Gürses, "Ben yıllar önce çalışmak için Hollanda'ya gittim. Daha sonra eşimi ve çocuklarımı da buraya getirdim. Her yıl yaz tatilimizi memleketimizde geçiriyoruz. Çünkü bizler geleneklere bağlı bir milletiz. Bu yüzden aile ve akraba ziyaretlerine büyük önem veririz. Ailemizle yakınlarımızla iznimizi geçiriyoruz." dedi.

Yurt dışında yaşayan gurbetçilerin genelde çocuklarına Türkiye'de düğün yaptıklarını dile getiren Gürses, "Yurt dışında yaşayan vatandaşlar çocuklarının düğünlerini genelde Türkiye'de memleketlerinde yapıyor. Çünkü bütün akrabaları ve yakınları burada o yüzden burada yaptırmak, eş dosta akrabalarla bir arada olmak daha güzel. Biz de çocuklarımızı büyüttük ve oğlumun şu an düğününü yapıyorum. Çocuklarımı yurt dışında evlendirmeye gönlüm razı olmadı. Onun için çocuklarımı kendi memleketimde kendi kültür ve geleneklerimize göre evlendirmeyi istedim. Buradaki düğünlerle yurt dışındaki düğünlerin arasında çok fark var. Burası her bakımdan daha güzel o yüzden gurbetçiler Türkiye'de düğün yaptırmayı tercih ediyor. Ramazan ayı dolayısıyla düğünümüzü bayramdan sonraya ertelemiştik. Şu an bizim gibi onlarca gurbetçinin aynı gün içerisinde düğünü var. Biz de iki haftaya kadar tekrar Hollanda'ya döneceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber