Çelik: Okullarda ünite dergisi okutulmayacak

Haber Giriş : 24 Ağustos 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 2005 - 2006 eğitim öğretim yılından itibaren resmi okullarda ünite dergisinin okutulmayacağını belirterek, dersleri Ünite dergisinden işleyen öğretmenler ve idareciler hakkında çok ağır cezalar verileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen 'Öğretmenevlerinin Kuruluş Yıldönümü' etkinliklerine katıldı. 1980 yılından itibaren kurulmaya başlayan öğretmenevlerinin 25. yıldönümünde konuşan Bakan Çelik, öğretmenevlerinde yaşanan öğretmen idareci sorununu çözdüklerini söyledi. Çelik, Maliye Bakanlığı'ndan 500'ü müdür kadrosu, 615'i de müdür yardımcısı olmak üzere toplam bin 115 kadro alındığını ifade ederek, bundan sonra öğretmenlerin idareci olarak öğretmenevlerinde çalıştırılmayacağını kaydetti. Öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının eğitim dışında da bir hayatlarının olduğunu belirten Çelik, öğretmenevlerindeki hayat standartlarının daha da iyileştirileceğini müjdeledi.

Çelik, törende yaptığı konuşmanın ardından gazetecilerin eğitim gündemine ilişkin sorularını cevaplandırdı. 2005 - 2006 eğitim öğretim yılına günler kala öğrenci kayıtlarının devam ettiğini ancak kayıt esnasında velilerden kayıt ücreti alındığına ilişkin bir soru üzerine Çelik, "Evet bu konuda bana da şikayetler gelmekte. Zorla bağış alan tüm idarecilerimizi daha önce uyarmıştık. Gelen şikayetler doğrultusunda ve tespit ettiğimiz idareciler hakkında soruşturma açacağız. Ancak şunun da bilinmesi gerekir ki bağış yapmak isteyen velilerimiz okullardaki okul aile birliği derneklerine bağışlarını yapabilirler" şeklinde konuştu.

Çelik ayrıca, okullarda Ünite dergisinin okutulmasına ilişkin dergi birlikleriyle yaptıkları toplantıda kendilerine zorla okul idarecilerine baskı yapmamalarını ilettiklerini söyledi. Hükümetin trilyonlarca liraya yaptırdığı ücretsiz ders kitaplarını hatırlatan Çelik, Ünite dergilerinin derslerde okutulmayacağını, isteyen öğrenci veya velilerin özel kitapevlerinden bu dergileri alabileceklerinin altını çizdi. Çelik, bu sene derslerde Ünite dergisinden ders işleyen öğretmen ve idareciler hakkında ağır cezalar uygulayacaklarını kaydetti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Başkent Öğretmenevi'nin bahçesinde düzenlenen törende, Konya Öğretmenevi tarafından sunulan Semazen gösterisini izledi. Çelik daha sonra 81 ilde bulunan öğretmenevlerinin oluşturduğu standları tek tek gezerek incelemede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber