Kazan'ın arıtılan suyu tarımda kullanılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından Kazan'ın Yazıbeyli Mahallesi'nde 2010 yılında yapımına başlanan Atık Su Arıtma Tesisi'nin 1. etabı 2011 yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kazan'ın kanalizasyon ve yağmursuyu toplama hattından gelen atık suyu arıtarak yeniden doğaya kazandırmayı hedefleyen tesis, günde 10 bin 289 metreküp suyu arıtarak, tarlaların sulanması amacıyla Ovaçayı'na veriyor. 3 kademede inşa edilecek olan tesisin tamamlanan 1. kademesi yaklaşık olarak 66 bin kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip bulunuyor. Toplam 3,3 hektarlık bir alana yayılan Atık Su Arıtma Tesisi'nde azot, fosfor gideriminin de sağlandığı ileri arıtma teknolojisi uygulanıyor. Bu teknoloji birbirini sırayla takip eden devasa boyutlarda anaerobik, anoksik ve aerobik havuzlar ile bir çökeltme havuzundan ve çökeltme çamurundan anaerobik havuz girişine akan çamur geri dönüş bağlantısından oluşuyor.

Kazan'ın gelişmişlikte Ankara'nın dış ilçeleri içerisinde 1., Türkiye genelinde ise 47. sırada olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, ?Kazan çok kısa süre içerisinde müthiş bir değişim ve gelişim göstermiştir. Üniversitelerin ilgili bölümlerindeki öğrencilere tez konusu olan bu büyük gelişim, hükümetimiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Kazan Belediyesi'nin elele vermesiyle sağlanmıştır. Bu modern tesis sayesinde çevremiz daha az kirlenecek, arıtılan atık suların geri kazanılması sayesinde de sınırlı su kaynaklarımızın korunması, gelecek kuşaklara daha iyi ve temiz bir çevre bırakılması sağlanacaktır.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber