Bakan Günay: PKK ilk defa en fahşi oyununu oynuyor

Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi bu hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı ağırlıyor.

Günay, Gaziantep'te gerçekleşen saldırının arkasındaki hedefleri, son zamanlarda artan terör olayları ve hükümetin terörle mücadele konusundaki yeterliliği hakkında değerlendirmelerde bulunuyor.

Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi'ne bu hafta Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konuk oldu. Günay, Gaziantep'teki kanlı saldırının arkasında ne tür hedefler olabileceğini değerlendiriyor.

İŞTE ERTUĞRUL GÜNAY'IN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

ŞEHİT CENAZELERİNDE BANDO

"Kendi ritüellerimize göre cenazelerimizi kaldırmalıyız. Yıllardan beridir orkestra ya da bandolar eşliğinde cenaze törenleri yapılıyor ama halkımız bunu benimsemedi. Elbette şehit cenazesi görkemli törenlerle kaldırılmalı. Ama böyle bandolarla değil de Türkiye'nin en iyi hafızlarının yer aldığı bir grup Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale kasidesini okuması daha gösterişli olmaz mı? Düğünümüzde de cenazemizde de kendimize ait olanı çalmalıyız."

PKK EN FAHŞİ OYUNUNU OYNUYOR

Hem devlet içinde hem de PKK içinde sorunu çözmek istemeyenler var. Bu durum hala sabote ediliyor. Bakın Uludere meselesi hala çözülmedi. Barış süreci geldiğinde, halk PKK'ya şu soruyu soracak: Neden bu çocuklarımızı öldürdünüz?

Bizi 90'lı yıllardaki güvenlikçi politikalara sevk etmeye çalışıyorlar. Birkaç sene önce başlattığımız süreci, halkı kazanarak durarak değil, daha hızlı bir süreçte devam etmeli. PKK artık Kürtler üzerinden siyaset yapamıyor. PKK Kürtler üzerinden, bundan daha fazla bir etkide bulunamaz. PKK, Türk- Kürt düşmanlığı yaratmaya çalışıyor.

Bakın Uludere'de son olarak meydana gelen kazada herkes yardıma koştu. Oradaki Kürt anne şehitlerden ötürü dizlerini dövdü. Kürt, Türk'e Türk de Kürt'e yardıma koştu.

PKK ilk defa en fahşi oyununu oynuyor. Bu oyuna gelmememiz gerekiyor. O hainler olmadan barış içinde yaşayan iki halkız.

90'LI YILLARA DÖNMEMELİYİZ

90'lı yıllarda yapılanlar hiçbir çözümü getirmedi. O yıllarda Meclis'te yine BDP'ye benzer parti vardı. Bunlar zamanla dışlandı, dokunulmazlıkları kaldırıldı. Baktık ki, bunlar çözüm olmadı. Şu anda eski güvenlikçi yapıya döndürülme çabaları var. Halkı kazanma sürecini baltalamk istiyorlar.

HÜKÜMET BOCALADI MI?

Hükümette bir bocalama yok. Kamuoyunda böyle bir tablo yaratılmak isteniyor. PKK ile mücadele sürecinde PKK zarar gördü ve şu anda son ölümünden önce son saldırılarını yapıyor. PKK, Kürtlerin düşümanıdır. Kürt insanımız bizden ne istiyorsa bunu verme konusunda cesaretli olmalıyız. Türkiye'nin sorunlarını demokratikleşme çözer...

DEVLETİN ESKİ GELENKLERİ HÜKÜMETİ ZORLUYOR

PKK ile mücadele konusunda eskiden süregelen bazı devlet politikaları bizi zor durumda bırakmaktadır. Hükümet olarak bunu değiştirmeye çalışıyoruz ama bazen bazı kurumların yaptıkları hükümete mal ediliyor. Bunların faturası hükümete çıkartılıyor. Devletin refleksleri hemen değişmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber