Kan kampanyasına destek istendi

Malatya'da Kızılay tarafından düzenlenen kan kampanyasına özellikle bayanların destek vermesi istendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2012 15:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızılay tarafından Malatya Belediyesi eski binası alanında konuşlandırılan TIR'dan kan toplanırken, vatandaşların yeterli destek vermedikleri bildirildi. Kızılay doktorlarından Sertaç Özcan, ?Bugün topladığımız 100 ünite kanın sadece 1 ünitesini bir bayan verdi. Özellikle bayanların kampanyamıza destek vermelerini bekliyoruz? dedi.

Kan vermenin sağlık açısından önemine de temas eden doktor Özcan, kan vermenin özellikle kalp krizi riskini azalttığını vurguladı. Özcan, ?Kan verince kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir. Kan hücreleri yenilenir. İnsan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder. Daha sonra kendisine kan verilmesi gerektiğinde bunu yapacak insanların çıkacağını düşünerek güven duyar. Her kan bağışlayana kan grubu, kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama testleri uygulanır, bu da bir yarar olarak düşünülebilir. Gönüllü bağışçılardan alınan kan, güvenli kan olduğundan kan yoluyla hastalık bulaşması da daha az olur. Sonuç olarak gönüllü bağışçıların sayısının artması, toplumun sağlık düzeyi üzerine olumlu etki yapar? dedi.

Kan veren vatandaş Ali Türker ise, askerden sonra her üç ayda bir kan vermeye çaba gösterdiğini belirtip, ?Kan vererek sağlığımı koruduğum gibi, başkasının da sağlığına kavuşmasını vesile oluyorum? ifadelerini kullandı.

Ramazan Yetkin ise, kan vererek sıhhat bulduğunu ifade edip, sağlıklı olan vatandaşları kan vermeye davet etti.

27 Ağustos pazartesi akşamına kadar eski belediye meydanında kan toplayacak olan Kızılay TIR'ının 28 Ağustos Salı günü de Battalgazi ilçesinde kan toplayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber