40 hektarlık alanın kül olduğu yangında soğutma çalışmaları sürüyor

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 40 hektar ormanlık alanın kül olduğu ve soğutma çalışmaları süren yangın yerine giderek incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2012 10:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bektaş, Taşköprü Kaymakam Vekili ve Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ve Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün'den söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Taşköprü ilçesine bağlı Çambaşı köyü Bardakçı Mahallesi ormanlık alanda dün saat 10.00 civarında başlayan yangın, 40 hektarlık alanın kül olmasına sebep oldu. Yangın yerindeki incelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Erdoğan Bektaş, ?Ekiplerimizin çalışmalarıyla yangının üstesinden gelecek gibiyiz. Şu ana kadarki belirlemelere göre 40 hektarın üzerinde alan yanmış vaziyette. Alan genç ağaçların da olduğu bir alan. Yangının hafta sonu çıkması sebebiyle piknikçilerden şüpheleniliyor.'' dedi. Bektaş, herhangi bir tehlike olmamasına rağmen 2 mahallenin boşaltıldığını belirtti.

Samsun, Sinop, Karabük, Çankırı ve Zonguldak'tan itfaiye ekipleri yanı sıra çevre ilçe itfaiyeleri ve iki helikopter söndürme çalışmalarına katıldı. Çok sayıda jandarma ve orman muhafaza memurunun da görev aldığı yangın söndürme çalışmaları sonrası soğutma çalışmaları gece boyunca devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber